wysokie spalanie oraz problem z rannym uruchomieniem |
Autor |
Wiadomość |
zdzisek_09
Nowy Forumowicz
Auto: galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-01-2013, 15:47 wysokie spalanie oraz problem z rannym uruchomieniem
|
|
|
Witam niedawno kupilem galanta wiec postanowilem dolaczyc do waszego grona na tym forum.Moj problem wyglada tak spalanie mam dosyc wysokie bo wychodzi mi w miescie okolo 10-11l ropy wiem ze te silniki nie naleza do ekonomicznych ale to chyba troche za duzo.Druga rzecz to rano mam straszne problemy z odpalaniem nawet przy plusowych temperaturach musze go kilkakrotnie krecic a niekiedy nawet poczestowac plakiem,gdy juz raz odpali przez caly dzien mam spokoj ,zaznaczam ze swiece zarowe sa w porzadku,filtr paliwa wymieniony.Sory jezeli taki temat sie juz pojawil ale nie moglem go znlesc.Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam |
|
|
|
 |
slavo_p
Forumowicz slavo_p
Auto: galant 2.0 td
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2012 Posty: 192 Skąd: Przeworsk
|
Wysłany: 07-01-2013, 22:26
|
|
|
pierwsze co bym sprawdził czy nie zapowietrza sie układ , czy rano pompka jest twarda , skoro swiece sągit to trzeba wkręcic czujnik zegarowy i ustawic kąt wtrysku . |
|
|
|
 |
zdzisek_09
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2013, 20:59
|
|
|
3-4 razy musze podpompowac zeby grzybek byl twardy wiec bd musil posprawdzac weze i odpowietrzyc, a co z tym wysokim spalaniem? |
|
|
|
 |
slavo_p
Forumowicz slavo_p
|
Wysłany: 10-01-2013, 22:26
|
|
|
wymien filtr powietrza . Zmniejsz dawke paliwa na pompie ewentualnie poprawa kąta wtrysku
ps : mój gal tez pali 10 l jak mu cisne |
|
|
|
 |
zdzisek_09
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2013, 23:28
|
|
|
filtr powietrza wymienilem ,musze z tym katem wtrysku cos popatrzec, a wiesz ktora to ta sruba od dawki? ja wlasnie nie wykorzystuje w pelni jego mocy i tyle pali |
|
|
|
 |
slavo_p
Forumowicz slavo_p
|
|
|