Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wysokie spalanie oraz problem z rannym uruchomieniem
Autor Wiadomość
zdzisek_09 
Nowy Forumowicz

Auto: galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2013, 15:47   wysokie spalanie oraz problem z rannym uruchomieniem

Witam niedawno kupilem galanta wiec postanowilem dolaczyc do waszego grona na tym forum.Moj problem wyglada tak spalanie mam dosyc wysokie bo wychodzi mi w miescie okolo 10-11l ropy wiem ze te silniki nie naleza do ekonomicznych ale to chyba troche za duzo.Druga rzecz to rano mam straszne problemy z odpalaniem nawet przy plusowych temperaturach musze go kilkakrotnie krecic a niekiedy nawet poczestowac plakiem,gdy juz raz odpali przez caly dzien mam spokoj ,zaznaczam ze swiece zarowe sa w porzadku,filtr paliwa wymieniony.Sory jezeli taki temat sie juz pojawil ale nie moglem go znlesc.Z gory dzieki za pomoc pozdrawiam

slavo_p 
Forumowicz
slavo_p

Auto: galant 2.0 td
Wysłany: 07-01-2013, 22:26   

pierwsze co bym sprawdził czy nie zapowietrza sie układ , czy rano pompka jest twarda , skoro swiece sągit to trzeba wkręcic czujnik zegarowy i ustawic kąt wtrysku .

zdzisek_09 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-01-2013, 20:59   

3-4 razy musze podpompowac zeby grzybek byl twardy wiec bd musil posprawdzac weze i odpowietrzyc, a co z tym wysokim spalaniem?

slavo_p 
Forumowicz
slavo_p

Wysłany: 10-01-2013, 22:26   

wymien filtr powietrza . Zmniejsz dawke paliwa na pompie ewentualnie poprawa kąta wtrysku

ps : mój gal tez pali 10 l :P jak mu cisne :P

zdzisek_09 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-01-2013, 23:28   

filtr powietrza wymienilem ,musze z tym katem wtrysku cos popatrzec, a wiesz ktora to ta sruba od dawki? ja wlasnie nie wykorzystuje w pelni jego mocy i tyle pali :P

slavo_p 
Forumowicz
slavo_p

Wysłany: 11-01-2013, 01:43   

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
wszystko jest na forum

Odpowiedz do tematu