|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Postrzegania japońskich samochodów przez Japończyków |
Autor |
Wiadomość |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-01-2013, 13:08 Postrzegania japońskich samochodów przez Japończyków
|
|
|
Macie jakieś informacje na temat postrzegania japońskich samochodów przez Japończyków?
Nam europejskie marki łatwo ocenić po cenie albo stereotypów u nas panujących. Ale wszystkie (lub większość) marki japońskie w Polsce są podobnie postrzegane (wytrzymałe, dobrze wyposażone auta często z mocnymi silnikami).
Ciekawi mnie podejście do tego tematu samych Japończyków. Może były jakieś artykuły na ten temat? Ciekawe jak postrzegane jest Mitsubishi na tle Hondy, Nissana i innych. Która marka produkuje auta dla ludu, która bardziej prestiżowa.
Ja przypominam sobie tylko jak w kilku ogłoszeniach sprzedaży mitsu pisano, że ta marka jest najlepiej postrzegana w Japonii, ale tak można o każdej marce napisać żeby sprzedać auto |
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 14-01-2013, 14:49
|
|
|
Tyle, co wiem, to w 2011 roku spadła mocno sprzedaż aut, natomiast w 2012 zwiększyła się prawie o połowę. Po części jest spowodowana faktem, że rząd Japonii dotuje wysokość ok 1200 dolarów przy zakupie aut małolitrażowych, chcąc obniżyć import ropy. Natomiast które marki... hm trudno znaleźć... |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
|
Wysłany: 14-01-2013, 15:27
|
|
|
Znalazłem wykres przedstawiający zadowolenie z marki
Rozszyfrowałem na razie to:
#1 toyota
#2 lexus
#3 mercedes
#4 BMW
#5 honda
#11 nissan
#20 mitsubishi |
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 14-01-2013, 15:44
|
|
|
tomek84 napisał/a: | ciekawe jaki wpływ na ten spadek i wzrost sprzedaży miało to całe tsunami, czy co to oni mieli |
Był duży wpływ, ale nie tyle na sprzedaż, co na ciągłość produkcji. Tak w ogóle to export okazał się mało rentowny dla japońskich firm, stąd myślę produkcja Toyoty poza krajem.
tresorex napisał/a: | #20 mitsubishi
________________ |
Czyli nie tak rózowo...
[ Dodano: 14-01-2013, 15:46 ]
http://www.forbes.pl/arty...mochody,24864,1 |
|
|
|
 |
|
|