|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] S40 1.9 TD szarpie przy ruszaniu |
Autor |
Wiadomość |
Endrjus
Forumowicz
Auto: Co rusz inne
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2013, 17:17 [Cari 1.9TD] S40 1.9 TD szarpie przy ruszaniu
|
|
|
Witam serdecznie! Dawno nie pisałem na forum ale wczoraj zakupiłem coś Mitsu-podobnego i jest okazja.
Volvo S40 1.9 TD rocznik 98, bliźniak Carismy. Podczas ruszania czuć drgania - czasem bardzo mocne czasem mniejsze. Przy zmianie na wyższy bieg jest już płynnie. Mechanicy twierdzą, że poduszki silnika są w porządku. Jakie są inne opcje oprócz tarczy sprzęgłowej? |
|
|
|
 |
pezet
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9TD
|
Wysłany: 24-03-2014, 11:57
|
|
|
Mogę się podpiąć pod pytanie bo mam to samo ale w Carismie 1.9TD. Jeżdżę z tym juz pare lat. Poduszki wymienione, sprzegło wymienione (kpl.). Po wymianie sprzegła było troche lepiej, mechanik twierdził, że z czasem uspokoi się całkowicie. Niestety nic takiego się nie stało. Możliwe, że tylko zapłaciłem za sprzęgło a co było zrobione to niewiadoma...
To co jeszcze zauważyłem, to szarpanie jest większe w zimie i na zimnym silniku, po rozgrzaniu jest zdecydowanie słabsze.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 24-03-2014, 18:52
|
|
|
na mój gust przeguby wewnetrzne moga byc przyczyna jak juz wszystko bylo wymienione. |
|
 |
|
|