Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
2,2 177 km stukocząca praca silnika
Autor Wiadomość
Braamet 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-05-2018, 19:36   2,2 177 km stukocząca praca silnika

Wysłany: 22-04-2018, 21:18 [II 2.2 DID] 177 km stukocząca praca silnika
Witam. Drodzy forumowicze, przeglądałem forum i nie widziałem by ktoś miał taki problem. Mianowicie w moim OII FL z 2011r i japońskim silnikiem did praca silnika jest wyraźnie stukocząca. Auto ma przejechane 187 tys kilometrów i poprzedni właściciel twierdził iż ten samochód zawsze tak chodził a zrobił nim ponad 30 tys km. Mnie wyraźnie to wkurza oraz martwi.
Czy ktoś z Was miałby pomysł co może stukać? Zaznaczam że Outlander jeździ dobrze, przyspiesza ładnie, nie kopci i ładnie odpala. Czy w tym silniku zawory się reguluje i czy może mieć to z tym związek, a może coś w rozrządzie może wydawać takie stuki, a może on tak pracuje?
Jeśli ktoś miałby filmik z pracą takiego silnika także będę wdzięczny.
Pozdrawiam

wiciux6wiciux6 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II 2.2DID
Wysłany: 08-05-2018, 16:10   

Witam. W tym mivec reguluje się zawory lub hałasuje przekładnia wałków balansujących.

unicode 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 MiVEC
Wysłany: 22-05-2018, 19:12   

Ten silnik ma specyficzny dźwięk. Wyślij audio na PW to podpowiem czy nie czeka Cię przygoda z wałkami balansujacymi.

meritum69 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 DI-D 177 KM 4x4
Wysłany: 25-12-2019, 14:24   Re: 2,2 177 km stukocząca praca silnika

Braamet napisał/a:
Wysłany: 22-04-2018, 21:18 [II 2.2 DID] 177 km stukocząca praca silnika
Witam. Drodzy forumowicze, przeglądałem forum i nie widziałem by ktoś miał taki problem. Mianowicie w moim OII FL z 2011r i japońskim silnikiem did praca silnika jest wyraźnie stukocząca. Auto ma przejechane 187 tys kilometrów i poprzedni właściciel twierdził iż ten samochód zawsze tak chodził a zrobił nim ponad 30 tys km. Mnie wyraźnie to wkurza oraz martwi.
Czy ktoś z Was miałby pomysł co może stukać? Zaznaczam że Outlander jeździ dobrze, przyspiesza ładnie, nie kopci i ładnie odpala. Czy w tym silniku zawory się reguluje i czy może mieć to z tym związek, a może coś w rozrządzie może wydawać takie stuki, a może on tak pracuje?
Jeśli ktoś miałby filmik z pracą takiego silnika także będę wdzięczny.
Pozdrawiam

Witam, kolego rozwiązałeś problem. Dzisiaj również usłyszałem że silnik na wolnych obrotach dziwnie stuka.

[ Dodano: 27-12-2019, 21:12 ]
Witam, byłem dzisiaj w autokrak. Panowie posłuchali, popatrzyli i stwierdzili że na razie jest wszystko OK. Mam jeszcze podstawić i mają sprawdzić na zimnym silniku. Usługa wyjęcia łącznika to około 1000 zł. W przypadku gdy wałki się rozlecą muszą je całkiem usunąć i zaślepić otwory wtedy usługa wychodzi około 2000. Panowie bardzo rzetelni oraz uprzejmi. Polecam ten serwis.

sailax 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 MIVEC
Wysłany: 10-01-2020, 14:59   

Witam,

Chciałbym spytać jak sytuacja z "dźwiękiem" ? W swoim miśku wymieniłem łącznik - kostkę oraz napęd wałków który wchodzi w ścianę. Zdania są podzielone jedni mówią ze to wina napędu a drudzy że to wina wałków. Na chwilę obecną wszystko śmiga ale na zimnym silniku rzeczywiście nie jest to cichy klekot :mrgreen:

Odpowiedz do tematu