|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
2,2 177 km stukocząca praca silnika |
Autor |
Wiadomość |
Braamet
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-05-2018, 19:36 2,2 177 km stukocząca praca silnika
|
|
|
Wysłany: 22-04-2018, 21:18 [II 2.2 DID] 177 km stukocząca praca silnika
Witam. Drodzy forumowicze, przeglądałem forum i nie widziałem by ktoś miał taki problem. Mianowicie w moim OII FL z 2011r i japońskim silnikiem did praca silnika jest wyraźnie stukocząca. Auto ma przejechane 187 tys kilometrów i poprzedni właściciel twierdził iż ten samochód zawsze tak chodził a zrobił nim ponad 30 tys km. Mnie wyraźnie to wkurza oraz martwi.
Czy ktoś z Was miałby pomysł co może stukać? Zaznaczam że Outlander jeździ dobrze, przyspiesza ładnie, nie kopci i ładnie odpala. Czy w tym silniku zawory się reguluje i czy może mieć to z tym związek, a może coś w rozrządzie może wydawać takie stuki, a może on tak pracuje?
Jeśli ktoś miałby filmik z pracą takiego silnika także będę wdzięczny.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wiciux6wiciux6
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2.2DID
|
Wysłany: 08-05-2018, 16:10
|
|
|
Witam. W tym mivec reguluje się zawory lub hałasuje przekładnia wałków balansujących. |
|
|
|
 |
unicode
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 MiVEC
|
Wysłany: 22-05-2018, 19:12
|
|
|
Ten silnik ma specyficzny dźwięk. Wyślij audio na PW to podpowiem czy nie czeka Cię przygoda z wałkami balansujacymi. |
|
|
|
 |
meritum69
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DI-D 177 KM 4x4
|
Wysłany: 25-12-2019, 14:24 Re: 2,2 177 km stukocząca praca silnika
|
|
|
Braamet napisał/a: | Wysłany: 22-04-2018, 21:18 [II 2.2 DID] 177 km stukocząca praca silnika
Witam. Drodzy forumowicze, przeglądałem forum i nie widziałem by ktoś miał taki problem. Mianowicie w moim OII FL z 2011r i japońskim silnikiem did praca silnika jest wyraźnie stukocząca. Auto ma przejechane 187 tys kilometrów i poprzedni właściciel twierdził iż ten samochód zawsze tak chodził a zrobił nim ponad 30 tys km. Mnie wyraźnie to wkurza oraz martwi.
Czy ktoś z Was miałby pomysł co może stukać? Zaznaczam że Outlander jeździ dobrze, przyspiesza ładnie, nie kopci i ładnie odpala. Czy w tym silniku zawory się reguluje i czy może mieć to z tym związek, a może coś w rozrządzie może wydawać takie stuki, a może on tak pracuje?
Jeśli ktoś miałby filmik z pracą takiego silnika także będę wdzięczny.
Pozdrawiam |
Witam, kolego rozwiązałeś problem. Dzisiaj również usłyszałem że silnik na wolnych obrotach dziwnie stuka.
[ Dodano: 27-12-2019, 21:12 ]
Witam, byłem dzisiaj w autokrak. Panowie posłuchali, popatrzyli i stwierdzili że na razie jest wszystko OK. Mam jeszcze podstawić i mają sprawdzić na zimnym silniku. Usługa wyjęcia łącznika to około 1000 zł. W przypadku gdy wałki się rozlecą muszą je całkiem usunąć i zaślepić otwory wtedy usługa wychodzi około 2000. Panowie bardzo rzetelni oraz uprzejmi. Polecam ten serwis. |
|
|
|
 |
sailax
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 MIVEC
|
Wysłany: 10-01-2020, 14:59
|
|
|
Witam,
Chciałbym spytać jak sytuacja z "dźwiękiem" ? W swoim miśku wymieniłem łącznik - kostkę oraz napęd wałków który wchodzi w ścianę. Zdania są podzielone jedni mówią ze to wina napędu a drudzy że to wina wałków. Na chwilę obecną wszystko śmiga ale na zimnym silniku rzeczywiście nie jest to cichy klekot |
|
|
|
 |
|
|