|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Problem z automatyczną skrzynią biegów |
Autor |
Wiadomość |
Preston
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-02-2013, 21:19 [Cari 1.8 GDI] Problem z automatyczną skrzynią biegów
|
|
|
Witam.
Jest to mój pierwszy post więc jeśli robie coś wbrew regulaminowi to przepraszam.
kupiłem dziś carisme II 1,8 GDI 125 km z 2003 roku. Auto w stanie niespotykanie rewelacyjnymale chyba nie do końca. Auto było przed zakupem testowane przez prawie godzine. Diagnosta, czujnik lakieru itp itd. W środku jak nowe. Niestety po przejechaniu ok 150 km automatyczna skrzynia biegów zaczęła szarpać. Wyrażnie i dosyć mocno. Nie muszę mówić jak bardzo jestem zmartwiony. co ciekawe jak go kupowałem to komputer był zresetowany. Dlaczeo o tym wspominam. Znalazłem na inny forum ten wątęk: http://www.autojozefow.pl....php?f=25&t=682 Tu koleżka opisuje podobny problem tylko przy zmianie z 1 na 2. Opisuje takze ze reset komputera i sterowników pomagała na ok 150/200 km. Niestety nie dokończony jest ten wątek i nie opisuje on finału sprawu. Czyżbym kupił tzw minę ?? Macie jakies pomysły z tą skrzynią ?. Obawiam się że 4 lata oszczedzania na kawałek swojego samochodu poszły na marne więc moje rozgoryczenie jest ogromne. Przepraszam ze post nie jest rzeczowy ale jestem załamany. |
|
|
|
 |
m3ntor
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI FL
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2013, 22:20
|
|
|
Zacznij od sprawdzenia poziomu i koloru oleju w skrzyni. Bagnet masz w prawym dolnym rogu patrząc z góry, bodajże biały uchwyt w kształcie walca, patrząc lekko w górę i w głąb jest filtr oleju skrzyni. |
|
|
|
 |
|
|