Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] stukanie przy puszczaniu sprzegła
Autor Wiadomość
karoluch 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-01-2013, 10:41   [II 2.0 DID] stukanie przy puszczaniu sprzegła

Od niedawna jeżdżę outlanderem 2.0 diesel i zauważyłem, ze przy puszczaniu sprzęgła podczas ruszania po kilkugodzinnym postoju słychać jakiś stukot. Sytuacja ta ma miejsce wyłącznie podczas 'pierwszego startu', po przejechaniu kilku metrow i kolejnym ruszaniu z miejsca stukotu juz nie ma. Czy to jest normalna sprawa? czy może dzieje się coś złego.
P.S. Czy mógłby mi ktoś z szanownych forumowiczów polecić jakiegoś dobrego mechanika z okolic Rzeszowa znającego się na outlanderach?

m..m 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Int+
Wysłany: 16-01-2013, 12:35   

W którym miejscu Ci stuka? U mnie podobne zjawisko pojawiło się z tyłu i skończyło wymianą poduszek pod tylnym mostem. Koszt z kosmosu, bo 1700 PLN-ów, niestety musiałem zrobić w serwisie autoryzowanym, bo żaden inny warsztat czy dostawca części nie mieli tego czegoś u siebie, ani nawet nie byli w stanie sprowadzić.
Pozdrawiam
M..M

Hir 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2.0 2012
Wysłany: 16-01-2013, 12:42   

Witam
U mnie tez występuje taki stukot i na forum poinformowano mnie ze to normalne klocki się zapiekają do tarcz hamulcowych.pozdrawiam

karoluch 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-01-2013, 12:46   

stukanie występuje podczas puszczania pedału sprzęgła ale jak ruszę, zatrzymam się i znowu ruszam to nic juz nie stuka

m..m 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Int+
Wysłany: 16-01-2013, 12:48   

To faktycznie wygląda na klocki. Most stukał przy każdym dynamiczniejszym ruszeniu, czasem przy zmianie biegów lub hamowaniu silnikiem.
M..M

karoluch 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-01-2013, 13:02   

a jakie są objawy padającego kola dwumasowego? zadażają się takie rzeczy w outlanderach z 2-litrowymi dieslami? Pytam, bo jeździłem wcześniej toyota rav4 i tam własnie objawem konca zycia dwumasy były takie stuki podczas startu

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 16-01-2013, 21:18   

karoluch napisał/a:
Czy mógłby mi ktoś z szanownych forumowiczów polecić jakiegoś dobrego mechanika z okolic Rzeszowa znającego się na outlanderach?
polecam Grabowskiego 500 062 653 lub 602771074 działa pod nazwą Taurus ze Strażowa http://taurus.motointegrator.pl/oferta.html. Zrobił mi porządnie hamulce w Outku. Chodziły znacznie lepiej - hamowały ;) Po wizytach w ASO Lublin, Tarnów - tył prawie w ogóle nie pracował, bo w Lublinie "zapomnieli" oczyścić tarcze przy wymianie kloców, a w Tarnowie "nie zauważyli" klocków pracujących 1/3 powierzchni , a rzeszowskie ASO to w ogóle szerokim łukiem.

Odpowiedz do tematu