Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
25-09-2007, 22:01
[C51A 1.3] Zmiana licznika na taki z obrotomierzem
Autor Wiadomość
uzi-master
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 22:33   [C51A 1.3] Zmiana licznika na taki z obrotomierzem

witam wszystkich!jestem tu nowy poniewaz pare dni temu kupilem Colta 1.3B 91 rok.Chcialem sie spytac czy jak mam zwykly licznik bez obrotomierza to moge zalozyc tak z obrotomierzem??I czy bede musial cos podlaczac w silniku?pozdrawiam i dziekuje za pomoc

[ Dodano: 24-09-2007, 22:34 ]
uzi-master, uzi-master,
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 25-09-2007, 22:01, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-09-2007, 23:13   

uzi-master napisał/a:
Chcialem sie spytac czy jak mam zwykly licznik bez obrotomierza to moge zalozyc tak z obrotomierzem??
Tak.
uzi-master napisał/a:
I czy bede musial cos podlaczac w silniku?
Nie nic. Wyciągasz, wkładasz i wszystko działa.

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 23:37   

Mam jedne zegary z obrotomierzem do C50. Mam nadzieję, że jakoś sie dogadamy ;)

uzi-master
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 10:36   

czyli podlaczam wszsytko do jednej linki i bedzie dzialalo?a temp i paliwo maja te same wejscia tzn wtyczki?pozdrawiam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 25-09-2007, 14:43   

wszystko jest to samo, jak kolega naipsal ,wyjmuejsz swoj licznik, wkladasz ten z obrotomierzem , podlaczasz wtyczki i wszysciutko dziala

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 25-09-2007, 16:37   

ja tez znalazlbym taki licznik u siebie - wymienialem, bo gosc zrobil niebieskie podswietlanie, ktore mnie wybitnie wk...lo
gdyby ktos chcial kupic, zapraszam na PW

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 25-09-2007, 16:55   

u nas to chyba kazdy ma licznik :P

uzi-master
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 20:23   

dzieki wszystkim za pomoc ale nie chwalac sie :P dzisiaj dorwalem colta na szrocie z nowszymii siedzieniami roznymi wykonczeniami pulpitu i calej reszty oraz z licznikem z obrotomierzem :P jutro jade wszsytko rozebrac i wkladam do mojego!!!zobaczymy jaki bedzie efekt:P tak przy okazji chcialem sie spytac czy jak go odpalam to musze dodawac gazu bo inaczej nie chce odpalic.nie wiem czy ten typ tak ma czy jest cos uszkodzone?dzieki za pomoc pozdrawiam

[ Dodano: 25-09-2007, 21:51 ]
chcailem sie jeszcze spytac czy te modele colta maja gdzies wysjcie zeby podlaczyc komputer przez jakis kabel?

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 21:57   

ja u siebie w 8V nie dodawałem gazu, ale bywało, że z rana musiałem zakręcić dwa razy. 1,3 nie miały wyjścia na kompa. jak będziesz miał chwile czasu to do 16 jestem na władysława IV 4 na błoniu. podjedz to zobaczymy co i jak.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 25-09-2007, 22:02   

Temat przeniosłem do działu COLT C50

Zegary działają tak jak powiedzieli poprzednicy. Jak rozebrać - znajdziesz na forum i w service manualu.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

uzi-master
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 22:18   

z mila checia podjade jak zloze autko bo jest w czesciach pierwszych:Pjesli chodzi o licznik to juz wyciaglem stary i jutro jade po nowy!!!dzieki wszystkim za pomoc

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 26-09-2007, 14:58   

Cytat:
chcailem sie jeszcze spytac czy te modele colta maja gdzies wysjcie zeby podlaczyc komputer przez jakis kabel?
nie, nie mają a nawet jeśli to nie podłączysz, chyba że ktoś próbował a ja o tym nie wiem

uzi-master
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2007, 11:34   

tak jak wszyscy mowili licznik wlozylem i dziala:Dteraza jestem w trakcie skladanie autka(inne fotele tapicerki i takie tam)jeszcze zostala tylko polerka i piaskowanie alufelg oraz drobny przeglad techniczny na wlasna reke:Ddzieki za pomoc pozdrawiam

[ Dodano: 27-09-2007, 23:02 ]
moze ktos mi powiedziec do czego sluza takie koncowki przy cylinderkach od hamolcow tylnich?oraz jak odpowietrzyc hamulce po zalozeniu innych cylinderkow?bo zawsze ktos dusil na hamulec a ja odkrecalem przewod i tak schodzilo powietrze i dzialalo!i nie wiem czy przy japoncach tez tak jest czy jest jakis inny sposob?pozdrawiam

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 27-09-2007, 23:36   

uzi-master napisał/a:
moze ktos mi powiedziec do czego sluza takie koncowki przy cylinderkach od hamolcow tylnich?
no co tam może być? przychodzi przewód, są dwie śruby i jest odpowietrznik.
uzi-master napisał/a:
oraz jak odpowietrzyc hamulce po zalozeniu innych cylinderkow?bo zawsze ktos dusil na hamulec a ja odkrecalem przewod i tak schodzilo powietrze i dzialalo!i nie wiem czy przy japoncach tez tak jest czy jest jakis inny sposob?pozdrawiam
tak samo
uzi-master napisał/a:
pozdrawiam
również

uzi-master
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2007, 23:43   

wie ktos moze czy jest duzo roboty i czy jest ciezko wyciagnac cala linke od recznego?dzieki za pomoc pozdrawiam

Odpowiedz do tematu