Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] 1,8 gdi 98r zapala po chwili gaśnie :(
Autor Wiadomość
irekn 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,8 GDI
  Wysłany: 08-01-2013, 13:38   [Cari 1.8 GDI] 1,8 gdi 98r zapala po chwili gaśnie :(

Witam mam oto taki problem autko chodziło bez problemu do wczoraj, rano przy zapalaniu okazało sie że lipa, chwile chodzi po czym gaśnie, dodając gazu gaśnie od razu,ECU nie wymrugało nic ,wyczyściłem przepustnice dalej to samo na zimnym zapali ale tylko chodzi chwile jakby na ssaniu po czym gaśnie

Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-01-2013, 14:45   Re: 1,8 gdi 98r zapala po chwili gaśnie :(

irekn napisał/a:
Witam mam oto taki problem autko chodziło bez problemu do wczoraj, rano przy zapalaniu okazało sie że lipa, chwile chodzi po czym gaśnie, dodając gazu gaśnie od razu,ECU nie wymrugało nic ,wyczyściłem przepustnice dalej to samo na zimnym zapali ale tylko chodzi chwile jakby na ssaniu po czym gaśnie

Sprawdź połączenia węży powietrza dochodzących do głowicy. Przy odłączonym wężyku z lewej strony głowicy auto zachowuje się tak jak opisujesz.

irekn 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,8 GDI
Wysłany: 08-01-2013, 15:35   

połączenia węży powietrza wyglądają na ok :(

witam dzisiaj wymrugało mi kod 56
znalazłem żę to (abnormal fuel pressure system)zaburzenia układu ciśnienia paliwa
czyżby siadła pompa ?

[ Dodano: 12-01-2013, 10:14 ]
witam dzisiaj zapaliłem cari chodziła około 15 min na wolnych obrotach zapaliła się kontrolka CE
wyskoczyły błędy 44,54,56 :(

JarzynaOsw 
Mitsumaniak
Jarzyna

Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2013, 09:14   

Podepnij manometr na pompie WC i sprawdź ciśnienie a jeśli będzie ok to dla pewności zajrzyj do zbiornika paliwa :)

Odpowiedz do tematu