|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] bezpiecznik od układu wtryskowego |
Autor |
Wiadomość |
marjas007
Mitsumaniak jarzabek
Auto: Carisma 1.8 GLS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 55 Skąd: Trzebinia
|
Wysłany: 13-05-2013, 16:54 [Cari 1.8] bezpiecznik od układu wtryskowego
|
|
|
w piatek moja Cari ( 1,8; 1996) podczas ruszania ze skrzyżowania szarpnęła i zgasła, pół godziny szukania na poboczu i okazało się że coś wywala bezpiecznik od układu wtryskowego umieszczony w komorze silnika, dotarłem do domu na holu.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co jest podpięte pod tym bezpiecznikiem bo poodpinałem wyczki od wtrysków, cewek zapłonowych, pompy paliwa, silnika krokowego, czujników temperatury a dalej wywalało ten bezpiecznik.
podłączyłem w końcu na krótko plus z akumulatora na jeden styk bezpiecznika tak na sekunde, dwie i szukałem co sie dzieje, zlokalizowałem dwa przekaźniki w kabinie w panelu środkowym po prawej stronie, które stukały jak oszalałe ( nie wiem od czego były), w końcu po któryms razie stuknęły raz i auto odpaliło.
ma ktos jakiś pomysł jak dojść o co chodzi i co było ( jest ) popsute |
|
|
|
 |
|
|