Trzeszczące przednie zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
Aleksander1965
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 17 Mar 2012 Posty: 480 Skąd: Strzelce Opolskie
|
Wysłany: 16-02-2013, 16:28 Trzeszczące przednie zawieszenie
|
|
|
Borykam się z problemem trzeszczącego zwłaszcza na tzw leżącym policjancie lub na nierównościach przednim zawieszeniem.Czy ktoś miał podobny problem?Na przeglądzie corocznym jegomość nic nie znalazł.W drugim moim samochodzie miałem podobne zjawisko zwłaszcza słyszaln w okresie zimowym ale wymiana drążków kierowniczych załatwiła sprawę. |
|
|
|
 |
wookiee
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2008 2.0 did
|
Wysłany: 16-02-2013, 19:04
|
|
|
U mnie jest to samo...wyraźnie słychać takie dziwne "skrzypienie" a na przeglądzie niby wszystko ok.
Trochę mnie to denerwuje, bo się czuje nie raz jakbym jechał starym gratem i coś miałoby się zaraz rozpaść |
|
|
|
 |
gloni
Nowy Forumowicz
Auto: outlander II 2.0 DI-D
|
Wysłany: 16-02-2013, 19:25
|
|
|
Albo skrzypią ci gumy na łączniku sabilizatora (przeważnie dzieje się tak jak są założone jakieś słabej jakości firmy)
druga opcja, podobny dziwięk wydają plastki i mocowanie reflektorów halogenowych. Sprawdz czy Ci sie te plastki nie latają. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 16-02-2013, 20:08 Re: Trzeszczące przednie zawieszenie
|
|
|
Aleksander1965 napisał/a: | Borykam się z problemem trzeszczącego zwłaszcza na tzw leżącym policjancie lub na nierównościach przednim zawieszeniem.Czy ktoś miał podobny problem?Na przeglądzie corocznym jegomość nic nie znalazł.W drugim moim samochodzie miałem podobne zjawisko zwłaszcza słyszaln w okresie zimowym ale wymiana drążków kierowniczych załatwiła sprawę. | Bylo mnostwo omawiane na ten temat. Poszukaj na forum. Jest na to sposob i winne nie sa tu gumy czy drazki stabilizatora. Niemal kazdy OII z tym problemem sie boryka. Sam tez to mialem od przebiegu ok 30 tys km i w koncu sam skutecznie wyeliminowalem. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Aleksander1965
Forumowicz
|
Wysłany: 16-02-2013, 20:24 Re: Trzeszczące przednie zawieszenie
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Aleksander1965 napisał/a: | Borykam się z problemem trzeszczącego zwłaszcza na tzw leżącym policjancie lub na nierównościach przednim zawieszeniem.Czy ktoś miał podobny problem?Na przeglądzie corocznym jegomość nic nie znalazł.W drugim moim samochodzie miałem podobne zjawisko zwłaszcza słyszaln w okresie zimowym ale wymiana drążków kierowniczych załatwiła sprawę. | Bylo mnostwo omawiane na ten temat. Poszukaj na forum. Jest na to sposob i winne nie sa tu gumy czy drazki stabilizatora. Niemal kazdy OII z tym problemem sie boryka. Sam tez to mialem od przebiegu ok 30 tys km i w koncu sam skutecznie wyeliminowalem. |
To podziel się tą wiedza? zapewne wymieniłeś amorki? |
|
|
|
 |
bulla
Nowy Forumowicz
Auto: O II 2.0 TDI 2008 r.
|
Wysłany: 16-02-2013, 23:43 Re: Trzeszczące przednie zawieszenie
|
|
|
Aleksander1965 napisał/a: | Borykam się z problemem trzeszczącego zwłaszcza na tzw leżącym policjancie lub na nierównościach przednim zawieszeniem.Czy ktoś miał podobny problem?Na przeglądzie corocznym jegomość nic nie znalazł.W drugim moim samochodzie miałem podobne zjawisko zwłaszcza słyszaln w okresie zimowym ale wymiana drążków kierowniczych załatwiła sprawę. |
Zima minie trzeszczenie przejdzie |
_________________ Bulla Outlander 2008 @.0 DiD |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 16-02-2013, 23:47 Re: Trzeszczące przednie zawieszenie
|
|
|
bulla napisał/a: | Aleksander1965 napisał/a: | Borykam się z problemem trzeszczącego zwłaszcza na tzw leżącym policjancie lub na nierównościach przednim zawieszeniem.Czy ktoś miał podobny problem?Na przeglądzie corocznym jegomość nic nie znalazł.W drugim moim samochodzie miałem podobne zjawisko zwłaszcza słyszaln w okresie zimowym ale wymiana drążków kierowniczych załatwiła sprawę. |
Zima minie trzeszczenie przejdzie | Zima minie, trzeszczenie zostanie |
Dominik |
|
|
|
 |
bulla
Nowy Forumowicz
Auto: O II 2.0 TDI 2008 r.
|
Wysłany: 17-02-2013, 09:34 Re: Trzeszczące przednie zawieszenie
|
|
|
bulla napisał/a: | Aleksander1965 napisał/a: | Borykam się z problemem trzeszczącego zwłaszcza na tzw leżącym policjancie lub na nierównościach przednim zawieszeniem.Czy ktoś miał podobny problem?Na przeglądzie corocznym jegomość nic nie znalazł.W drugim moim samochodzie miałem podobne zjawisko zwłaszcza słyszaln w okresie zimowym ale wymiana drążków kierowniczych załatwiła sprawę. |
Zima minie trzeszczenie przejdzie |
pochwal się jak skutecznie się pozbyłeś
u mnie wiosną przestaje i zaczyna się jak temp spada w okolice 0 i niżej |
_________________ Bulla Outlander 2008 @.0 DiD |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-02-2013, 14:25
|
|
|
bulla napisał/a: | pochwal się jak skutecznie się pozbyłeś
u mnie wiosną przestaje i zaczyna się jak temp spada w okolice 0 i niżej | Tak jak pisalem wczesniej: temat byl wielokrotnie juz walkowany na forum. Wystarczy poszukac. |
Dominik |
|
|
|
 |
Michal777
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 17-02-2013, 23:17
|
|
|
Zgodnie z radami kolegów z forum wymieniłem przednie amorki i nastała cisza Mechanicy powiedzieli, że nie było potrzeby wymiany, bo amorki są jeszcze dobre... ale dźwięk tapczanu był nie do przeżycia, więc nie żałuję decyzji. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 18-02-2013, 12:11
|
|
|
Michal777 napisał/a: | Zgodnie z radami kolegów z forum wymieniłem przednie amorki i nastała cisza Mechanicy powiedzieli, że nie było potrzeby wymiany, bo amorki są jeszcze dobre... ale dźwięk tapczanu był nie do przeżycia, więc nie żałuję decyzji. | I niech ci to na zdrowie wyjdzie |
Dominik |
|
|
|
 |
Aleksander1965
Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2013, 16:42
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Michal777 napisał/a: | Zgodnie z radami kolegów z forum wymieniłem przednie amorki i nastała cisza Mechanicy powiedzieli, że nie było potrzeby wymiany, bo amorki są jeszcze dobre... ale dźwięk tapczanu był nie do przeżycia, więc nie żałuję decyzji. | I niech ci to na zdrowie wyjdzie |
AMEN... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 18-02-2013, 18:59
|
|
|
Michal777 napisał/a: | Zgodnie z radami kolegów z forum wymieniłem przednie amorki i nastała cisza Mechanicy powiedzieli, że nie było potrzeby wymiany, bo amorki są jeszcze dobre... ale dźwięk tapczanu był nie do przeżycia, więc nie żałuję decyzji. | Dla uscislenia nie chodzi o wymiane na nowe ori olejowe, tylko gazowe, np KYB. |
Dominik |
|
|
|
 |
|