Otwarty przez: fj_mike 13-02-2013, 00:01 |
[EAx 97-04] Galant 2.0, 1997r, sedan, turkusowy, Pionki |
Autor |
Wiadomość |
hellmartin
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI GALANT 2l 16V 97'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2013, 09:58 [EAx 97-04] Galant 2.0, 1997r, sedan, turkusowy, Pionki
|
|
|
Witam,
Chciałbym usłyszeć opinie specjalistów na temat Galanta z aukcji:
Kod: |
Rok produkcji: 1997 Przebieg (km): 195000
Pojemność silnika (cm3): 2000 Moc silnika (KM): 136
Skrzynia biegów: Manualna Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Niebieski Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie: ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Radio+CD, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy,
Informacje dodatkowe: Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce,
DO SPRZEDANIA MITSUBISHI GALANT 2.0 16V 136KM Z ROKU 1997. SPROWADZONE Z NIEMIEC OD PIERWSZEGO WŁAŚCICIELA, W POLSCE TEŻ JEDEN WŁAŚCICIEL. ZAREJESTROWANY OC I PRZEGLĄD DO SIERPNIA 2013.
NA WYPOSAŻENIU POSIADA:
- WSPOMAGANIE KIEROWNICY
- ABS
- CENTRALNY ZAMEK
- KLIMATRONIC
- ELEKTRYCZNY SZYBERDACH
- ELEKTRYCZNE SZYBY SZT.4
- ELEKTRYCZNE LUSTERKA
- IMMOBILISER
- PODUSZKI POWIETRZNE SZT.4
- ALUMINIOWE FELGI
- HALOGENY
- RADIOODTWARZACZ CD MP3
- REGULACJE KIEROWNICY
- ELEKTRYCZNA REGULACJĘ ŚWIATEŁ
- KPL. KLUCZY DOKUMENTÓW
|
Link do aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2960297595
Jutro chciałem jechać oglądać ale może już ktoś go widział z bliska.
Nigdy nie miałem Japońca a tym bardziej Galanta.
Prośba o rzucenie okiem czy blachy (maska, nadkola, zderzaki zgadzają się z wersją/ czy to nie jest jakiś składak)
Podejrzewam, że jak zostanę szczęśliwym posiadaczem Mitsu to zagoszczę na forum. Może nawet zostanę stałym bywalcem bo widzę, że atmosfera jest spoko a i sporo informacji .
Prośba też o krótkie informacje jakie mogą mnie koszta czekać w związku z pierwszymi remontami.
Pozdrawiam, z góry dzięki
Każda opinia się przyda.
[ Dodano: 08-02-2013, 14:14 ]
EDIT:Wywaliłem 2 galanto-trupa |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 13-02-2013, 10:51, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
arturo91
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 10-02-2013, 15:41
|
|
|
Witam. Ten 1 Galant to rewelacja nie jest jakaś cenowa bo za 9000zł bez gazu z 97roku w dodatku w zwykły a nie sport edition. Wypicował go handlarzyna ładnie bo nawet silnikowi nie odpuścił komora silnikowa aż lśni (ew wycieki ciężko będzie zobaczyć). Szparki niby równe ale tylna klapa jakaś dziwna możliwe że na zdjęciach tylko tak wygląda. Sprawdź tylne nadkola od spodu, śladów spawów szpachli z tyłu pod wykładzinką. Przebieg możliwe że prawdziwy bo wnętrze styrane i powycierane bardzo nie jest. Kilka puszek plaka gość na to autko wywalił ale cena 9500 to i tak dużo jak na ten egzemplarz. Co do tego 2 to opłaty będą drogie bo pojemność powyżej 2 litrów, cały jakis taki dziwny jest poobijany, podrapany, jedne zdjęcia wyraźne a prawego boku zamazane (stara metoda handlarzy) - ja bym sobie go odpuścił. Co do kosztów startowych to zależy w jakim stanie autko kupisz. Podstawowe koszta:
-ubezpieczenie
-koszty rejestracji, przeglądu
-zmiana oleju i filtrów
-zmiana rozrządu |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 10-02-2013, 16:31
|
|
|
hellmartin, dostosuj post do wymogów (brakuje zdjęć i właściwego nazwania tematu).
Auto wygląda zacnie. Kolor przepiękny
Uważam, że jest warty uwagi. Możliwe, że cena jest adekwatna do stanu ale to już do weryfikacji na miejscu.
arturo91 napisał/a: | Wypicował go handlarzyna ładnie bo nawet silnikowi nie odpuścił |
Skąd wiesz, że sprzedający to handlarz?
arturo91 napisał/a: | ew wycieki ciężko będzie zobaczyć |
Po wyczyszczeniu może być wprost przeciwnie. Nie rozumiem też jak wycieki mogą zdyskwalifikować auto
Jedno auto na temat. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
arturo91
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 10-02-2013, 22:40
|
|
|
Wiem bo ten koleś sprzedaje jeszcze kilka innych aut gdybyś kliknął w ''pokaż inne przedmioty sprzedającego'' to też byś wiedział.
Chodziło mi o ewentualny wyciek z pod klawiatury. Jeśli jest kurz to widać na nim ślady wycieków, zacieków itp a jeśli jest goły i czyściutki metal to łatwo szmatką usunąć ślady, które na kurzu byłoby widać.
U mnie wyciek z pod klawiatury dyskwalifikował by autko dlatego zwróciłem na to uwagę.
Pozdro |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 11-02-2013, 00:41
|
|
|
arturo91 napisał/a: | Wiem bo ten koleś sprzedaje jeszcze kilka innych aut gdybyś kliknął w ''pokaż inne przedmioty sprzedającego'' to też byś wiedział. |
Zgadza się. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
hellmartin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-02-2013, 08:45
|
|
|
Ok dzięki
Zastanowię się nad nim jeszcze.
W weekend może podjadę obejrzeć to i zdam relację.
Przepraszam za niezgodności z regulaminem. Zaraz poprawię.
Przyznam szczerze, że jak to pewnie większość nie czytałem |
|
|
|
 |
cirus
Forumowicz
Auto: HP 2.2 VTEC 4ws & 2,5 V6
|
Wysłany: 12-02-2013, 10:41
|
|
|
niestety niczego sie nie dowiesz dopóki sam sie nie przejedziesz badz ktoś go nie obejrzy, po zdjeciach to tylko wróżenie z fusów, też jestem na etapie poszukiwań, obejrzałem już 5 sztuk i wszystko takie ulepy że głowa mała a na zdjeciach nówki sztuki, coraz bliżej skłaniam sie do wyjazdu do niemca po samochód bo w pl po staremu tragedia a do tego dochodzi fakt że to bardzo rzadki samochód na naszych drogach.. |
|
|
|
 |
hellmartin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2013, 14:59
|
|
|
Nie taki rzadki ale rocznik też robi swoje. A linia następców już nie jest taka agresywna |
|
|
|
 |
ivan1977
Forumowicz
Auto: galant 2.0 98r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lut 2013 Posty: 84 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 16-02-2013, 19:00
|
|
|
Witam rozejrzyj sie za galem w gazie ja swojego kupiłem o prawie połowę taniej niż ten z aukcji nie kupuj wypicowanego jeżeli auto jest używane 15 lat to poprostu to widać myta komora silnika świadczy o wyciekach handlarz umyje wszystko ja swojego szukałem 3 miesiące aż znalazłem to mój 8 japończyk i nie zamienie go na żadnego śmierdzącego olejem niemca (vw passat,golf,bmw itp.) znajdziesz dobry egzemplarz bedziesz sie cieszył długo z porządnego auta |
_________________ Elvis
 |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 16-02-2013, 19:39
|
|
|
ivan1977 napisał/a: | myta komora silnika świadczy o wyciekach |
Panowie nie demonizujcie tak tych wycieków. Spod pokrywy zaworów lub korka cieknie w 90% galantów, no chyba, że ktoś wymienił uszczelki.
Nie jest to jakiś wielki problem do usunięcia |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
ivan1977
Forumowicz
Auto: galant 2.0 98r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lut 2013 Posty: 84 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 16-02-2013, 19:55
|
|
|
Nie demonizuje wycieku spod pokrywy zaworów fakt koszt niewielki i robota prosta ale kto myje silnik i po co ja dla siebie moge to robić ale na handel? uwierz kupiłem jednego Accorda z tak umytym silnikiem że z kapy zaworów można było jeść po 2 tyg. wycieki z pod osłony rozrządu simmeringi wychlastane do maxa plująca pompa wspomagania w której zamiast płynu był gęsty olej żeby nie hałasowała nauczyło mnie to nie kupować mytego silnika |
_________________ Elvis
 |
|
|
|
 |
|