Ile osob rozwazalo kupno anglika do codziennej eksploatacji? |
Autor |
Wiadomość |
maniekk1
Forumowicz
Auto: Galant v6 - nardi torino
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-02-2013, 00:02 Ile osob rozwazalo kupno anglika do codziennej eksploatacji?
|
|
|
Witam.
Ostatnio czytalem jakis artykol na temat rejestracji anglikow w naszym mlekiem i miodem plynacym kraju i zastanawiam sie czy ktos rozwazal kupno anglika jesli ta ustawa przejdzie i legalnie mozna bedzie bez przekladki smigac takim samochodem..
Sam obecnie mieszkam w UK i juz od kilku lat jezdze galantami do Polski,spedziajac w naszym kraju srednio po 3 tygodnie w roku poruszam sie na codzien angielskim japoncem
i musze przyznac,ze jesli kiedys zdecydowalbym sie wracac na stale do kraju to wzialbym ze soba samochod z UK poniewaz codzienna jazda nie sprawia zadnych problemow a tutejsze auta sa w lepszym stanie i mozna poznac ich historie za pomoca pewnych instytucji..Przyznaje,ze sam manewr wyprzedzania jest uciazliwy,ale jadac gdzies dalej ja sam nauczylem sie juz ,ze takie wyprzedzanie nie ma wiekszego sensu bo i tak zaraz bedzie ktos przed toba i tak w kolo,wiec tak przyznaje sie - telepie sie w sznureczku,nawet ze swiadomoscia,ze pod maska drzemie 165 kucy w v-ce ,ale przynajmniej jest bezpiecznie.....no czasem mi sie zdarzy wyprzedzic - tylko z glowa trzeba to robic i jest git.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
rolnikon
Mitsumaniak
Auto: Lancer SB 2.0 DiD Invite 2009
|
Wysłany: 12-02-2013, 00:27
|
|
|
ja chciałem/marze o kupnie Nissana GT-R R34 który był produkowany z kierownicą tylko po prawej stronie, ale też ostatnio patrze na EVO |
|
|
|
 |
maniekk1
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2013, 22:35
|
|
|
GT-Row nie widzialem tu zbyt wiele,moze ze 2 sztuki...moze z racji niezbyt wielkiego miasta w jakm mieszkam,ale EVO dosyc czesto spotykam,do jednego nawet kiedys probowalem sie podpiac na trasie,ale szybko mi pokaza miejsce w szyku ....subarki tez codziennosc..moj znajomy- mechanik pieknie odrestaurowal nissana 300 zx 3.0 v6.....mmmiooodzio |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 14-02-2013, 16:52
|
|
|
Miałem taki pomysł al;e z czasem dałem sobie spokój. Wszystkie zyski z niższej ceny przekraczają koszt przeróbek itd. Ponadto jazda na co dzień może być uciążliwa i niezbyt bezpieczna. Chciałem kupić Pajero do offroadu, więc do jazdy nie na co dzień, ale spasowałem. Za te same kwoty są auta z kierownicą po właściwej stronie. To oczywiście moje zdanie. |
|
|
|
 |
maniekk1
Forumowicz
|
Wysłany: 15-02-2013, 21:54
|
|
|
Pewnie i masz racje...ja juz pare lat koczuje na wyspie.... i tyle razy bylem w PL samochodem,ze stalo sie to dla mnie naturalne.Swoja droga ciekawy jestem czy wejdzie ustawa zezwalajaca rejestrowac angliki bez przekladki.. ? bo ostro sie ociagaja z decyzja ogolnie. |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 19-02-2013, 20:53
|
|
|
maniekk1, nietoperek lata EA2A przedliftem angolem na codzień po Wawce..już kilka lat...;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 20-02-2013, 07:57
|
|
|
Ja jestem zdecydowanie przeciwny tej ustawie. Jako posiadacz samochodu ze wzgledów finansowych, a jako motocyklista ze względów bezpieczeństwa. |
|
 |
Jarucha
Forumowicz
Auto: Saab 9-3 2.0t
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 20-02-2013, 11:48
|
|
|
z moich obserwacji wydaje mi się, że w ruchu miejskim, na drogach A i S nie ma w zasadzie różnicy z której strony jest kierownica. Jedyne utrudnienie może być na drogach z pojedynczymi pasami poza miastem.
Gdybym miał w ang sprawdzony samochód z kierownicą z prawej to chętnie bym go zabrał ze sobą do PL, ale kupując coś tu na miejscu jednak wziąbym normalny z czystej wygody |
_________________ I walked ten thousand miles, ten thousand miles to see you
 |
|
|
|
 |
|