|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szum w Carismie 1900 DID |
Autor |
Wiadomość |
wiola77
Nowy Forumowicz
Auto: cari 1,9 DID, Outlander 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-02-2013, 11:35 Szum w Carismie 1900 DID
|
|
|
Szukam podpowiedzi, co to może być?? 137 tys na liczniku. Pojawił się szum... jakby powietrza (jakby była otwarta lekko szyba w aucie) jak się przyspiesza.. w zasadzie przy każdym obciążeniu silnika. Dodatkowo po przejechaniu jakiś 300 km z tym szumem pojawiły się spadki mocy... bardzo subtelne, czasem nie zauważalne, ale jednak są. Spalanie nie uległo zmianie, nie ma dymienia, niebieskiego dymu. Czy może miał ktoś z Was takie objawy?? Co to może być, czy macie Koledzy pomysł?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 25-02-2013, 19:03
|
|
|
Trzeba sprawdzić układ intecoolera pod kątem nieszczelności |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 25-02-2013, 21:54
|
|
|
A turbinka nie gwiżdże.? |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
wiola77
Nowy Forumowicz
Auto: cari 1,9 DID, Outlander 2.0
|
Wysłany: 26-02-2013, 11:56
|
|
|
Dziekuję
Wczoraj siedziałam dwie godziny w garażu... słuchałam... no i nie wygląda na turbinę.... jakiś zawór od spalin jest w podobnym miejscu... dziś Miś jest u mechanika i będą ten zawór czyścili. Łożysko napinacza paska klinowego też szumi.... ale wszyscy stwierdzili, że to nie ten szum. Jak okaże się, że to nie ten zawór to chyba przyjdzie pora na fachowca od turbin. A możecie kogoś polecić.
P.S. Jeśli nie nazywam czegoś fachowo... to prosze o uśmiech na twarzy i wyrozumiałośc, bo jestem Mitsumaniaczką:) Ale kobiecym sercem kocham mojego Misia:) |
|
|
|
 |
|
|