|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 1.6 kombi '04 |
Autor |
Wiadomość |
_Robson_
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 kombi '04
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-11-2013, 22:01 Lancer 1.6 kombi '04
|
|
|
Witam forumowiczów
Miło mi dołączyć do grona MitsuManiaków poprzez to forum
Niemniej kwestia, która mnie na to forum sprowadziła wcale nie wywołuje u mnie radości, przeciwnie..
W czym rzecz..
Jeżdżę Lancerem kombi, 1.6, 98km, 2004 rok.
Wymieniłem w nim rozrząd, w warsztacie kolegi. Wcześniej serwisował poprzednie moje auta i nigdy nie było problemu. No a teraz problem jest. Dziś odebrałem Lancerka i to nie jest ten sam samochodzik Na jałowym biegu ok, ale w drodze... Silnik jest sporo głośniejszy niż był (a przecież te silniki nie są ciche, bynajmniej mój tak przyjemnie, sportowo brzmiał). Teraz buczy, jakby rzęzi Nie ma jakiegoś szarpania itd, auto jeździ ale, kurczę, inaczej, słyszę po prostu, że to nie ten sam samochód.
Kolega upiera się, że wszystko poustawiał na znacznikach i musi być ok. Szczerze powiedziawszy nie chce mi się tam nawet jechać
Znalazłem na forum podobny problem ale dotyczył silnika 2.0.
Pytanie moje, czy w 1.6 też jest ten wałek balansowy? A jeśli nie to co mogło się stać?
Wybaczcie jeśli post za długi, wybaczcie, bo to pierwszy post (nie licząc powitania ogólnego) ale naprawdę podłamało mnie to bo kasa nie leży na ulicy a rozrząd zrobiłem po to, by tym autem ze dwa latka na spokojnie pojeździć.
Proszę o pomoc i wskazanie zaprzyjaźnionego warsztatu z okolic Wawy, który mógłby to zweryfikować.
Bardzo proszę o odpowiedź i radę
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
honor
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6
Pomógł: 7 razy Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 122 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 15-11-2013, 22:19
|
|
|
W 1.6 nie ma wałka balansowego. Co do warsztatu to może serwis mitsumaniaków? |
|
|
|
 |
_Robson_
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-11-2013, 22:54
|
|
|
Dziękuję Ci za odpowiedź
Skoro nie ma wałka balansowego to przyczyna musi być inna, w każdym razie bez wizyty w serwisie się nie obędzie. Poszukam namiarów na forum, dzięki raz jeszcze |
|
|
|
 |
Bojar
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 363 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 15-11-2013, 23:09
|
|
|
Może po prostu felerny napinacz i stąd te odgłosy.
Bo jeżeli moc zachowana i nie szarpie, zrywa to niby nic innego.
No ale ja się nie znam |
_________________  |
|
|
|
 |
Iwonka
Forumowicz
Auto: był Lancer kombi 1.6
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Maj 2008 Posty: 183 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 16-11-2013, 08:27 Re: Lancer 1.6 kombi '04
|
|
|
albo jeszcze raz pogadaj z kolega zeby sie przyjrzal co moze byc powodem - bo wcale nie musi byc to rozrzad ale np. dolot, wydech - albo jedz do innego warsztatu zeby sprawdzili skad halas. Nie jestem pewien co tak naprawde trzeba rozbierac do wymiany rozrzadu ale generalnie przy okazji prawie kazdej naprawy cos mozna przypadkiem niepodlaczyc etc. Takie pierdoly potrafia dawac rozne dziwne efekty dzwiekowe.
pozdr
Alex |
|
|
|
 |
_Robson_
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-11-2013, 14:15
|
|
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi i zainteresowanie tematem.
Do kolegi już nie pojadę bo temat jest bez sensu w momencie gdy upiera się, że wszystko jest git. Nie jest git, jeździłem dziś trochę by wychwycić wszystko co z autem się dzieje. Znacznie głośniejsza praca silnika i takie chrobotanie gdy ruszam, 1-szy, 2-gi bieg i to chrobotanie jest bardzo wyraźnie, jakby mu coś przeszkadzało. Będę się starał jak najszybciej skontaktować z serwisem MitsuManiaków i umówić na sprawdzenie. Myślę, że mi pomogą, a przynajmniej mam taką nadzieję.
Pozdrawiam
Robert
[ Dodano: 18-11-2013, 23:08 ]
Czuję się w obowiązku poinformować co było przyczyną problemu
Byłem w serwisie Mitsumaniaków i chłopaki po 5 minutach i krótkiej przejażdżce zdiagnozowali usterkę.
Rozrząd faktycznie został złożony dobrze. Dźwięki, które mnie tak zaniepokoiły pochodzą od zniszczonej poduszki pod silnikiem. Także gdyby ktoś z Was miał kiedyś podobny problem to sprawdźcie poduchy silnika
Pzdr |
|
|
|
 |
|
|