|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Nie odpala - brak błędów komp. |
Autor |
Wiadomość |
rotalumuka
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-02-2013, 10:35 [Cari 1.8] Nie odpala - brak błędów komp.
|
|
|
Jeżeli ktoś wpadnie na rozwiązanie co jeszcze może być przyczyną proszę o pomoc.
Podczas jazdy zgasł mi silnik, pierwsze podejrzenie to padła cewka. Sprawdziłem iskry skaczą po wszystkich świecach. Więc już raczej odpada.
Drugie podejrzenie to immo. czasami miałem problemy z odpalaniem ale wystarczyło wyciągnąć i zmienić stronę kluczyka i odpalał, wymrugałem błędy jedyny jaki pokazał to 54 (immo.) więc zabrałem się za wymianę, poleciał od razu cały zestaw stacyjka - immo. - ECU silnika. (dostałem jeszcze jeden (trzeci) ECU nie mam pojęcia co to nie znalazłem tego w swoim aucie - możliwe że po prostu dali mi drugi ECU silnika w razie by pierwszy nie pasował, ale nie mogę się już skontaktować ze sprzedawcą.)
Błąd 54 znikł teraz kontrolka błędu mruga cały czas (jednostajnie i bez przerwy) więc błędów już nie mam a silnik dalej nie odpala.
dodam jeszcze, że w powietrzu czuć benzynę po próbie odpalenia, ciśnienie na cylindrach sprawdzone - poprawne |
|
|
|
 |
|
|