[Cari 1.8 GDI] PYTANIE ODNOSNIE "CHARCZENIA" SPRZĘ |
Autor |
Wiadomość |
damiano7
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 2000 r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2013, 21:48 [Cari 1.8 GDI] PYTANIE ODNOSNIE "CHARCZENIA" SPRZĘ
|
|
|
Witam wszystkich mistumaniakow. Jesten nowym forumowiczem i zarazem nowym posiadaczem carismy 1.8 gdi.
Jest to moje pierwsze auto i nie znam sie zabardzo na mechanice dlatego prosze o porade.
1: CO DO SPRZĘGŁA: KIEDY ODPALAM CARI WRZUCAM BIEG JAŁOWY I PUSZCZAM SPRZĘGŁO SŁYCHAĆ "CHARCZENIE" PO WCISNIECIU SPRZEGLA USTAJE , TO SAMO NA PIERWSZYM I DRUGIM BIEGU PODCZAS JAZDY.
CO JEST TEGO PRZYCZYNA I CZY TO COS POWAZNEGO JAK TAK TO Z JAKIMI KOSZTAMI MOZE SIE WIAZAC ?
2: PODCZAS JAZDY CZESTO SOBIE DODAJE GAZU GDY WLACZA SIE "GDI ECO" POPRZEDNI WLASCICIEL MOWIL MI ZE TO NORMALNE, Z DRUGIEJ STRONY PODCZAS JAZDY I UTRZYMYWANIA STALEJ PREDKOSCI EWIDENTNIE CZASAMI DUSI CARI I ODEJMUJE OBROTOW SLYSZALEM ZE TO WINA PRZEPUSTNICY ...
ILE W TYM PRAWDY?
Z GORY PRZEPRASZAM JEZELI SMIESZNE PYTANIA ALE JESTEM CALKOWITYM LAIKIEM W TYM TEMACIE
PROSZE O PORADE I Z GÓRY DZIĘKUJE |
|
|
|
 |
TrzecI
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.6 16v
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Lis 2010 Posty: 89 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 21-02-2013, 16:24
|
|
|
2. Co do drugiego, może to być przepustnica, wystarczy przeczyścić. Lub może coś być nie tak z silniczkiem krokowym. |
|
|
|
 |
damiano7
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 2000 r.
|
Wysłany: 21-02-2013, 17:49
|
|
|
a co do "charczenia" sprzegla spotkalem sie z opiniami ze moze to byc lozysko
co o tym sadzicie ? |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 21-02-2013, 19:04
|
|
|
damiano7 napisał/a: | 1: CO DO SPRZĘGŁA: KIEDY ODPALAM CARI WRZUCAM BIEG JAŁOWY I PUSZCZAM SPRZĘGŁO SŁYCHAĆ "CHARCZENIE" PO WCISNIECIU SPRZEGLA USTAJE , TO SAMO NA PIERWSZYM I DRUGIM BIEGU PODCZAS JAZDY. |
Łożysko na wałku sprzęgłowym. Są dwie opcje: rozbiórka skrzyni i wymiana łożysk lub wymiana skrzyni(ale nie wiadomo jaką trafisz). |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
|