|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8GDI] Wspomaganie |
Autor |
Wiadomość |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 22-02-2013, 09:33 [1.8GDI] Wspomaganie
|
|
|
Witam mam pytanie o wspomaganie.Mam carisme z 97R GDI ,mógł by ktoś powiedzieć jak u niego mniej wiecej się kreci kierownicą??? ciezko czy lekko.U mnie czasem jest problem z tym kręceniem "jedną rączką" płyn sprawdzałem na odpalonym silniku mam na maxa kolor ma delikatny bursztynowy jaśniejszy.Czasem rano przy mrozach jak odpalę i ruszam kierownica przez sekundy potrafi pracować jak by praktycznie nie załączyło sie wspomaganie, po chwili jest ok nie wiem czy to normalne zachowanie ??? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 22-02-2013, 11:45
|
|
|
radek8622, sprawdzałeś naciag paska pompy wspomagania? |
|
|
|
 |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 22-02-2013, 12:06
|
|
|
może zapowietrzony układ? odkrecasz korek od wspomagania ,kierownica na max w lewo na 5 sek i prztrzymaj , i potem na prawo i dobrze by było żeby ktoś obserwował czy lecą bąbelki ze zbiorniczka...U siebie czasem też takie zjawisko zauważyłem że podczas krecenia cięzko działa jakby...i przy max skreceniu pompa jakby wyje lekko albo trzeszczy czy coś podobnego...:) |
_________________ - Who's motor is this?
- Zed's.
- And who is Zed?
- ZED IS ZED BABY AND ZED IS DEAD |
|
|
|
 |
|
|