|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Autoland-Ciszewski |
Autor |
Wiadomość |
zibiiwo
Mitsumaniak
Auto: OII 140KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-08-2012, 19:45 Autoland-Ciszewski
|
|
|
Witam
Mam pytanko-czy ktoś z szacownego grona miał styczność z tym warsztatem(proszę o opinie i odczucia) oraz ceny usług? |
_________________ Pozdrawiam Zbyszek |
|
|
|
 |
spiwoormc
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2,4 GDI '99
|
Wysłany: 06-09-2012, 03:03
|
|
|
Witam
Skoro nikt Ci nie odpowiedział, to może ja spróbuję pomóc. Waham się, czy zabierać głos,bo w Autolandzie byłem tylko na wstępnych oględzinach i wycenie usługi ale chyba lepszy rydz, niż nic
Z tego co wiem, to Autoland, obok zakładu pana Rychtera na Konwaliowej, jest jednym z najdroższych w mieście. Przykładowo u dobrego lakiernika za pomalowanie elementu płacisz ok. 300 zł, w dwóch wyżej wymienionych 450-500. Niby płacisz więcej za fachowość i pewność, że nie spieprzą roboty, ale moim zdaniem na cenę ma też wpływ to, że oba te zakłady przypominają bardziej zakłady przysalonowe, czyli wszędzie czysto i kolorowo, jest punk obsługi klienta itd
Ja sam a propos wymiany reperaturek w moim Galancie i pomalowaniu 2 ekstra elementów, byłem zdecydowany troszkę przepłacić ale mieć pewność, że auto nie będzie potem mieniło się wieloma barwami. W Autolandzie i u Rychtera krzyknięto mi w okolicach 2300-2400 za całość i było to prawie 1000zł więcej niż u innych. W końcu zdecydowałem się na tańszego speca. Do momentu odbioru auta chodziłem cały osrany ze strachu jaki będzie efekt, ale wydaje mi się, że gościu wywiązał się bez zarzutu z roboty, a tysiąc został w kieszeni
W Autolandzie nie spodobała mi się jeszcze jedna rzecz. Ogólnie całe oględziny i wycenę przeprowadzała właścicielka zakładu i babka była naprawdę ok, ale potem przyplątał się jeszcze jakiś blacharz, który miał się wypowiedzieć nt samej wymiany reperaturek i ten to już zaczął odgrywać wielkiego ważniaka, niezadowolonego, że musi się takimi przypadkami zajmować. rozumiem, że 12 letnie auto z przerdzewiałymi nadkolami to nie jest rzecz z której można być dumnym ale traktowanie klienta jak jakiegoś dziada po prośbie jest po prostu chamstwem.
Ogólnie napiszę tak: jeżeli likwidujesz szkodę z własnego AC lub czyjegoś OC, to wal śmiało do Autolandu, to w końcu nie Twoje pieniądze, a masz pewność, że zrobią ok. Jeżeli jednak zależy Ci na tym żeby było trochę ekonomiczniej, szukaj innych blacharzy/lakierników. Dobry spec niekoniecznie musi być drogi |
|
|
|
 |
zibiiwo
Mitsumaniak
Auto: OII 140KM
|
Wysłany: 09-09-2012, 20:43
|
|
|
Ostatnio wybrałem się do Autolandu na ul.Perla (kapało mi z reduktora).Za wymianę uszczelniacza(cena kilkanaście zł) zapłaciłem 250zł(podobno był zapieczony jakiś sworzeń,podgrzewali palnikiem)+wymiana oleju w skrzyni biegów,reduktorze i tylnym dryfcie(sprawdzono także gęstość oleju do układu wspomagania) 150zł-razem 400zł- trochę dużo ale szybko,miła atmosfera-firma ukierunkowana na klienta,właściciel miły(szef),profesjonalne podejście do problemu-ogólnie polecam |
_________________ Pozdrawiam Zbyszek |
|
|
|
 |
|
|