Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.0 V6] TPS Uszkodzony czujnik położenia przepustnicy.
Autor Wiadomość
maro69 
Nowy Forumowicz
maro69

Auto: Pajero sport 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 20-12-2012, 22:56   [3.0 V6] TPS Uszkodzony czujnik położenia przepustnicy.

Witam.Mam problem ze znalezieniem czujnika położenia przepustnicy.Nie wiem jaki to model mikuni 4kable,sport z 2002 roku K96,125KW.Prosze o info.

maro69 
Nowy Forumowicz
maro69

Wysłany: 21-12-2012, 18:55   

Vin JMB0RK9601P001100.Jakie sa szanse kupic to w Polsce?Pozdro

[ Dodano: 21-12-2012, 19:52 ]
Wedlug ruskiego katalogu wychodzi ze MD614736,ale on jest 3pinowy,a u mnie sa na starym cztery.??Choc wyglada identycznie.

maro69 
Nowy Forumowicz
maro69

Wysłany: 21-12-2012, 20:30   

Wielkie dzieki za info,tylko dalej nie wiem jaki.Zwlokłem juz jeden ze stanów MD614735,i lipa,nie wyłacza biegu jałowego choc polozenie idzie ustawic idealnie.Klon tego co mam z 4 kablami i nici.zgłupialem.

maro69 
Nowy Forumowicz
maro69

Wysłany: 21-12-2012, 21:24   

Dzieki wielkie.Sprobuje pogrzebac.Pozdrawiam.Dam znac

[ Dodano: 26-01-2013, 20:13 ]
Witam.Niestety po wielu pierepałach jest lipa.Czujnik wymieniony,ustawienia czujnika fabryczne,działa ok ale jest inny problem.Na wolnch obrotach nic sie nie dzieje w momencie dodania gazu obroty skacza i samochód jedzie kangurem,lipa.Były podejrzenia o usterce przepływki powietrza,gdyz po odpieciu wtyczki auto jedzie ,zmienia biegi ok jest moze troche słabsze i żre paliwska opór ale cos działa.Wymienilismy przepływke i niestety dalej to samo.Ponoc po wypieciu przepływy wchodzi w jakis tryb awaryjny i jedzie.z nią niedarydy.Serwis mitsu wymiekł.Lipa.Może ktoś juz spotkał sie z czyms podobnym.Pomysłow mi brak.Pozdro

MAX-315 
Forumowicz

Auto: MITSUBISHI PAJERO SPORT V3.0
Wysłany: 24-02-2013, 22:00   

WITAM
Zobacz na styki przy kompie ja tez miałem takie problemy tps korkowiec
dostałem sie do kompa a tam jedna wtyczka nie była dosc dobrze wpieta a przyokazji przeczysciłem styki na kostkach i wszystko zaczeło chodzic idealnie a tyle nerwów i kosztów za taka pierdołe
Pozdrawiam MAX

Odpowiedz do tematu