|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Filtr przeciwszumowy do radia |
Autor |
Wiadomość |
paffci0
Forumowicz Pafcio

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-03-2013, 09:03 Filtr przeciwszumowy do radia
|
|
|
W związku z podłączeniem zewnętrznego odtwarzacza przy pomocy kabli chinch nadal są słyszane szumy. Kable nie są cienkie są dobrej marki wywaliłem na nie kupe kasy lecz audio nadal nie gra czysto i szum jest nadal słyszalny (po zakupie wyżej wymienionych kabli jakość się poprawiła się jednak nadal nie zadowala). W katalogu lancera znalazłem pozycję która się nazywa:
Adapter-przewód AUX do MMCS
Posiada filtr przeciwszumowy.
Do podłączenia iPoda, odtwarzacza MP3, itd.
MZ360224EX
Czy urządzenie "MZ360224EX" jest odpowiedzialne za czyste granie audio? A może to jest urządzenie już zamontowane w moim aucie. Posiadam zwykłe radio z wejściem do podłączenia zewnętrznego odtwarzacza.
Znalazłem takie oto urządzenie:http://allegro.pl/ghost-i...2979502154.html
Czy to jest to samo co proponuje mitsubishi? A może jak to podepnę to szumy ustaną?
Pomóżcie koledzy |
_________________ Pafcio
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 01-03-2013, 09:25
|
|
|
paffci0, pociągnij zasilanie bezpośrednio z aku i sprawdź masy. To co oni sprzedają w MMC czy tam na allegro to zwykły kondensator. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
RYBOSTWOR
Nowy Forumowicz
Auto: lancer CY0 INVITE 1.8
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Mar 2011 Posty: 29 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-03-2013, 18:07
|
|
|
Hej, to są wejścia audio niskopoziomowe. Dlatego aby nie słyszeć szumów wzmacniacza na AUX trzeba podać sygnał o odpowiednim poziomie, reguluj w zewnętrznym odtwarzaczu głośność tak, abyś opisanych szumów nie słyszał. |
_________________ Nic na siłę, tylko młotkiem! |
|
|
|
 |
|
|