Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Mirage
Autor Wiadomość
Bubi 
Nowy Forumowicz
Byrn

Auto: Mitsubishi Galant GTS + RA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2018, 16:21   Mitsubishi Mirage

Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam serdecznie wszystkich :) Długo się zabierałem aby przedstawić Wam moją maszynę i w końcu coś naskrobię. Wszedłem w posiadanie mojej fatamorgany(z angielskiego Mirage) na początku maja tego roku, mam go równe 20 dni. Od tego czasu zdążyłem się z nim zapoznać, nawet troszkę zaprzyjaźnić. Nie widziałem nigdy tego samochodu na oczy, nawet nie myślałem, że istnieje taki model (To, że Mirage to wiem. W Europie znany jako Colt, w stanach jako Lancer Coupe). Ale na klapie mam napisane Mirage to Mirage. Silnik 4G15, 88 koni (Wg dowodu). Z wyposażenia minimum społeczne, czyli szybki w prądzie oraz klimatyzacja (sprawna). Jeździ się nim przyjemnie, ładnie brzmi (możliwe że jakiś murzyn w stanach się pobawił troche autem, więc dlatego). Bardzo chciałem nietuzinkowe auto względem moich znajomych i tego co widać na ulicach (Golfy, Lanosy, Civici itp itd). No i mam, każdy się zastanawia co to za samochód, mówią że COLT i mają po części racje aczkolwiek idą do tyłu i "Co to kurcze jest, Lancer?". Nie brakuje też ludzi, którzy siadają mi na zderzaku lub wyprzedzają i liczą, że też pocisnę, ale niestety na tyle mocy w nim nie ma, żeby pościgać się nim.
Co by tu więcej napisać.. Jest mega zaniedbany zzewnatrz, wygląda jakby ktoś polerując przypalił lakier w paru miejscach, zderzaki ledwo się trzymają ale nie widać za bardzo rdzy i to mnie cieszy. Narazie mam dwie fotki, w środku wygląda jak Colcik. Pozdrawiam :)

Foteczek parę.

Edit: Da się bez kropek.
Ostatnio zmieniony przez mkm 25-05-2018, 16:29, w całości zmieniany 1 raz  

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 25-05-2018, 16:31   

Obserwowałem ogłoszenie. 8)
Kupiłeś nietuzinkowy model z potencjałem.
Jak nie wymiękniesz finansowo to możesz sobie zrobić fajny samochód :wink:

Bubi 
Nowy Forumowicz
Byrn

Wysłany: 25-05-2018, 16:38   

Narazie zapłaciłem ubezpieczenie, muszę chwilę poczekać. Znalazłem kogoś kto potrafi naprawić zderzaki, tyłu nie dostanę a na aukcjach nie mogę znaleźć zderzaków w kolorze na przód czy maski. Ale powoli do przodu :D

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 25-05-2018, 17:01   

Colt w coupe - jeszcze tego nie widziałem :mrgreen:

W zasadzie podobne do mojego 1 autka :) Małe coupe, 90 koni, nikt tego nie zna

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 25-05-2018, 22:23   

O kurcze, a myślałem, że znam wszystkie modele tej marki. Niezły wynalazek, ale to dobrze :mrgreen:

Bubi 
Nowy Forumowicz
Byrn

Wysłany: 26-05-2018, 08:41   

Nie będę go raczej przerabiać na Lancera, gdzie mnóstwo tego w internecie. Raczej w miarę oryginalny zostawię wygląd, ewentualnie coś że smaczkiem :D

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 26-05-2018, 09:42   

Ale dobry :) pierwszy raz widzę ten model:)
Tylko zadbać o estetykę i będzie niezły rodzynek :biggrin:
Ja osobiście wywaliłbym ten spoiler bo dla mnie jakoś nie pasuje, przedni zderzak założył od wersji colta sport, założył dobre koło i zmienił motor na Vke od gala :mrgreen:
Gratulację nabytku i mam nadzieje że uda ci się go dopracować :)

Bubi 
Nowy Forumowicz
Byrn

Wysłany: 26-05-2018, 09:46   

Bez tego spojlera wyglądał by tak bezpłciowo. Najtrudniej będzie mi zderzak tył dorwać. Wszystkie są na wkręty poprzekręcane. Trochę jak taki murzynek z Afryki, długa droga przed nim aby mógł się dumnie pokazywać :D

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 26-05-2018, 10:27   

Bubi napisał/a:
Bez tego spojlera wyglądał by tak bezpłciowo

Może źle napisałem spoiler bym założył ale inny co jak Civice 7 generacji, po prosu ten jakoś mi się nie zgrywa z linią auta :P
Może podjedź do dobrego fachowca od klejenia plastików to ci ogarnie ten tylny zderzak.

tomchuck 
Forumowicz

Auto: FTO, RVR, Elise 111R
Wysłany: 26-05-2018, 12:21   

Chłopy, normalnie załamujecie mnie... :(
Ja rozumiem że można nie znać modeli, emeraude, proudia, debonair itp.
Ale mirage coupe? w budzie Ca przecież też był i miał nawet bliźniaka w protonie.
A do tego topowe wersje Asti z mivec'kiem pod maską.

Chyba trzeba zmienić nazwę forum na MitsuUżytkownicy :|

A właścicielowi szczerze gratuluję :)
Kiedyś mi się marzył taki mirage coupe/asti z dokładkami i mechaniką evo. Takie evo 5/6 coupe byłoby mega kozakiem :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 26-05-2018, 12:35   

tomchuck, w budzie CA0 znam to auto, nawet wiem, że był też taki Proton, ale w budzie CJ0 nie znałem.

Bubi 
Nowy Forumowicz
Byrn

Wysłany: 26-05-2018, 17:18   

Szkoda że nie było tu tego najmocniejszego 4g15. W sensie z Miveciem i Turbo, coś koło 195 koni chyba. Pewnie szło jak burza :D ale za to mam ponoć najbardziej żywotny silnik, jakiś tam rekord to 997000mil. Mam teraz 108tys :P

bysku1 
Forumowicz
bysku1

Auto: Mitsubishi Space Star 1.8 GDI
Wysłany: 27-05-2018, 15:15   

Też mam takie coś na oku.

Bubi 
Nowy Forumowicz
Byrn

Wysłany: 27-05-2018, 15:40   

Porcja kolejnych fotek. Tym razem to co mnie męczy w tym samochodzie pod względem wyglądu :)

1. Przeciwmgielne tylne, oraz cały zderzak

Znalazłem kartkę ze stacji diagnostycznej, że nie przeszedł przeglądu, za brak przeciwmgielnych lamp, można się przyjrzeć, że są ślady od tarczy gumówki :/

2. Ruda na masce, tylko jedno takie ognisko, może się uda odratować

3. Ktoś tu chyba reparaturke robił, ale coś poszło nie do końca jak należy.

4. Mocowanie spojlera też daje dużo do życzenia. Nie dość że lakier spękał, to cały lata i chyba blacha się odkształciła.

5. Zderzaki na wkręty. Z tym nie wiem co będzie trzeba zrobić. Nadkola też nie specjalnie w całości.

6. Przedni zderzak złączony taśmą Pakową. Co mycie coraz bardziej sie wyłania z pod czarnego spraya

To na chwile obecną tyle. Mechanicznie jest całkiem ok, oprócz głośnej pracy zaworów i małego wycieku z pod dekla zaworów, ale to raczej nic drogiego i do ogarnięcia z podstawowymi narzędziami :) Pozdrawiam :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 27-05-2018, 17:38   

Blacharski totalna katastrofa, ale wszystko jest do zrobienia. A podwozie jak wygląda? Podłużnice tylne są czy wyparowały?

Odpowiedz do tematu