Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 00:43
MSS 1.9 DI-D
Autor Wiadomość
jarekw
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2006, 14:20   MSS 1.9 DI-D

z tego co zdazylem sie dowiedziec to z francji pochodzi tylko uklad Common Rail, natomiast sam silnik prawdopodobnie jest japonska wlasnocia. Bezawaryjny, dopracowany moment obrotowy. Mam roczny taki samochod i poza kilkoma doprawdy drobiazgami jestem z niego zadowolony. Jakby ktos pytal o producenta to sa one skladane w holandii, pozdrawiam

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-12-2006, 20:17   

jarekw napisał/a:
z tego co zdazylem sie dowiedziec to z francji pochodzi tylko uklad Common Rail, natomiast sam silnik prawdopodobnie jest japonska wlasnocia.
Chyba jednak nie. Grzebałem dziś przy termostacie i na bloku silnika jest wybite Renault. Gdzieś tam też rzuciło mi się w oczy Bosh, Pierburg, Walbro Norway. Alteranator Valeo, pompa wspomagania Delphi, skrzynia biegów Volvo .....
W dobie globalizacji to w sumie normalne. Ale konia z rzędem temu kto dojdzie co jest czyją własnością.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 01-01-2007, 11:49   

Są nawet polskie akcenty gdyż rurki aluminiowe przy silniku mają etykiety "Made in Poland". :shock:

jarekw
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2007, 16:35   

no chlopaki, tylko mi nie mowcie ze rozbieraliscie caly samochod. Ale dzieki za info. Wiecie co i tak mysle ze to niezle autko, co wy na to?

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 01-01-2007, 18:39   

Na szczęście nie musiałem go rozbierać. Ale z ciekawości oglądałem komore silnika.
Przejechałem ponad 90tys km bez żadnych problemów. Wygodny i pakowny samochodzik.
Do tego niskie spalanie: na trasie można zejść do 5l ale w mieście teraz pali 7l.

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Wysłany: 01-01-2007, 19:55   

To ja dołoże coś co ja zauważyłem - alufelgi 5 ramienne, które były standardem w wersji Comfort z rocznika 2003 miały na wewnętrznej stronie odlewu odlane Made in Poland.
Jeżeli ktoś nie wierzy może sprawdzić. Alusy z tego modelu z 2004 ale nowy wzór z większą ilością ramion ale cieniutkich mają już rodowód Made in Germany.

10wojtek10
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2007, 22:43   

co wy chcecie od biednego space star'a :D

japońska marka, silnik renault'a, skrzynia z volvo, montowany w holandii... :wink:

A alumki np. do colta turbo też są robione w Polsce (prawdopodobnie w wałbrzychu), nadbudówki do nowego L-200 (starego zapewne też) są gdzieś z mazur, ale nie ma możliwości zakupienia takowych bezpośrednio u producenta.

To się nazywa globalizacja - na większości komputerów zacnych marek typu IBM czy podobnych też większość elementów występuje jeden napis: china :mrgreen:

[ Dodano: 01-01-2007, 22:47 ]
aaaaa
najważniejsze :lol:

mimo tych pomieszań z poplątaniem marek w jednym samochodzie, space star to bardzo ciekawy i dobry samochód.

To takie wash&go samochodowe - ni to van, ni to kombi, ni to zwykła osobówka - na tym polega urok tego samochodu. :D

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Wysłany: 01-01-2007, 23:06   

Nawet tapicerka do MSS jest robiona w Polsce gdzieś w okolicach Łodzi lub nawet w samej Łodzi tylko jak kolega wspomniał bezpośrednio od producenta nie można tego kupić (ukrywają namiary) tylko trzeba zamawiać z Holandii z magazynów.
A do MSSa to nic nie mam bardzo go lubie dlatego i służbowo i prywatnie jeżdżę takim i dopóki rodzina jest 2+2 to wystarcza.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 02-01-2007, 08:27   

10wojtek10 napisał/a:
co wy chcecie od biednego space star'a :D
japońska marka, silnik renault'a, skrzynia z volvo, montowany w holandii... :wink:
Chcieć nic nie chcemy, stwierdzamy jeno fakty :)
No, może tylko tyle coby się Spejsik nie psuł, tfu, tfu ..... ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu