|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
świeci mi kontrolka filtru paliwa |
Autor |
Wiadomość |
beny2011
Forumowicz
Auto: Galloper 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-03-2013, 21:47 świeci mi kontrolka filtru paliwa
|
|
|
Witam,
Świeci mi cały czas kontrolka filtru paliwa (2,5 diesel). Wyczytałem, że świeci jak zbierze się woda. Odkręciłem od spodu pod filtrem zaworek i pompowałem zgodnie z instrukcją, ale wody tam nie było, kapała ropa. Odpowietrzyłem, odpaliłem i zaczął mi gasnąć. Czynność powtórzyłem i chyba lepiej odpowietrzyłem bo nie gaśnie, ale kontrolka świeci dalej. Czy to oznacza, że w filtrze dalej jest woda? Czy może filtr trzeba wymienić?
Miał ktoś może coś takiego?
Dzieki za info,
PS. Czytałem parę tematów o filtrze i pompie paliwa ... |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 18-03-2013, 10:25
|
|
|
za świecenie kontrolki odpowiada pływak z czujnikiem który jest zamontowany od dołu filtra możesz sprawdzić czy na wtyczce do tego pływaka jest przejście miernikiem albo kontrolką ale i tak pewnie bez wyjęcia filtra się nie obędzie |
|
|
|
 |
beny2011
Forumowicz
Auto: Galloper 2.5
|
Wysłany: 18-03-2013, 12:30
|
|
|
I co najgorsze dziś rano na wolnych obrotach mi zgasł, tak jak by się zapowietrzał. Jak się zgasi silnik, to puszcza mi od spodu ropę, i kapie po kropelce z tego miejsca gdzie się spuszcza wodę (zaworek dokręcony) - niestety plastik fantastik.
Dojechałem do warsztatu i mają mi zmienić zaworek - bo nie trzyma. Pewnie dlatego też świeci cały czas. Jak się uruchomi i przytrzyma gaz to się kręci, ale jak chwilę pochodzi bez gazu to go zdławia, zapowietrza się i kapie. |
|
|
|
 |
jeremy
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Lis 2012 Posty: 77 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 19-03-2013, 08:33
|
|
|
Ja odpowietrzałem kilka razy - 4, w tym plastiku było sporo syfu rożnej maści wiec dobrze jest wykręcić wszystko, wyczyścić i dać nowy filtr. Jak już będziesz miał w reku wszystko to sam zobaczysz czo się stało, może pływak się zawiesił. |
_________________ Jeżeli 5kg młotek nie pomógł to musi to być problem z elektryką.
 |
|
|
|
 |
|
|