Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2.0 Lpg, 2000r, niebieski NARDI Zgorzelec
Autor Wiadomość
wacky 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsu Galant IV
Wysłany: 23-01-2013, 09:37   [EAx 97-04] Galant 2.0 Lpg, 2000r, niebieski NARDI Zgorzelec

konnichiwa.
po rocznym epizodzie z fracuszczyzną chcę wrócić do korzeni.

vin jmblrea2wwxz000295

na pierwszy rzut oka: co sądzicie o egzemplarzu, zna ktoś? a może to kogoś z forum?

link: http://otomoto.pl/mitsubi...-C27434338.html

Kod:

CENA: 13 999 PLN (3 357 EUR) brutto do negocjacji
Model, Typ: Mitsubishi Galant VI, Kombi
Rocznik: 2000
Przebieg: 181 000 km
Rodzaj paliwa :benzyna+LPG
Silnik: 1997 cm³  (Moc 136 KM / 100 kW)
Skrzynia biegów: automatyczna
Kolor: niebieski
Liczba drzwi: 4/5
Status pojazdu: sprowadzony / zarejestrowany
Kraj pochodzenia: Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji: Polska
Data rejestracji: 08/2011

Cechy zewnętrzne:

hak, alufelgi, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Bezpieczeństwo:

ABS, poduszki powietrzne, immobiliser
Komfort:

el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, tempomat, podgrzewane fotele, regulowana wysokość podwozia
Historia:

serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu

Mitsubishi Galant 2,0 z roczną instalacją gazową LPG. Wersja kombi, w najrzadziej spotykanym błękitnym kolorze oraz w najbogatszej wersji wyposażenia Nardi Torino. 100% bezwypadkowy, oryginalny przebieg (udokumentowany). Wersja po liftingu (inny zderzak, nowe halogeny,skrzynia TipTronic, białe kierunki, większe hamulce, maska z garbem)

Samochód jest bardzo doinwestowany. Był użytkowany w 90% na autostradach, wykorzystywany głównie w trasach, więc musiał być w 100% pewny, wszystko było robione na czas, a nawet na zapas. Bardzo bogate wyposażenie : skórzana tapicerka z podgrzewanymi fotelami, automatyczna klimatyzacja, drewniana kierownica i gałka Nardi Torino, elektryczna regulacja foteli, podgrzewane lusterka, przyciemniane szyby, 3 kluczyki z pilotem, samopoziomujące się tylne zawieszenie (5 osób w samochodzie + bagaż, a samochód nadal jest w tej samej pozycji co pusty) oraz bardzo rzadko spotykany w wersji 2,0 tempomat.

Ostatnio wymienione:
 - 4 nowe opony zimowe Semperit i Barum 195/60
 - tarcze hamulcowe nawiercane/wentylowane + klocki (700 zł)
 - wymiana wahaczy dolnych + ustawienie zbieżności (400zł)
 - sprężarka klimatyzacji oryginał (670 zł)
 - napełnienie i konserwacja klimatyzacji (230zł)
 - wymiana lewego nadkola (pojawiały się pęcherze korozji, 800zł)
 - nowy akumulator (300zł)
 - nowe świece NGK, przewody (220zł)
 - nowe cewki zapłonowe, oryginał (400 zł) - bolączka wersji 2,0
 - polakierowane progi w kolorze nadwozia (450zł)
 - wymiana wydechu środkowego i końcowego na oryginał - 900zł (brak zamienników)
 - paski klinowe Contitech/Gates (120zł)
 DODATKOWO DOKUPIŁEM :
 - instalacja gazowa sekwencyjna, wlew pod klapką (na gwarancji) - 2300zł
 - HAK odpinany WESTFALIA oryginał (1250zł z montażem) – używany 3-krotnie
 - nakładki na progi - oryginał ASO - (670zł)
 - ramki zegarów chromowane + kontrastujące tarcze zegarów (na ostatnim zdjęciu) – 320 zł
 - wygłuszenie drzwi, tylnych nadkoli matami Dynamat Extreme (300zł)

Jak widać powyżej w auto zostało włożone mnóstwo pieniędzy i czasu. Technicznie nie wymaga żadnego nakładu finansowego, wszystko jest sprawne i w bardzo dobrym stanie. Zawieszenie jak i układ kierowniczy bez mankamentów, optycznie w bardzo ładnym stanie co potwierdzają zdjęcia. Posiada jedynie normalnie, choć niewielkie ślady użytkowania dla 12-letniego samochodu. Przebieg oryginalny, auto miało lakierowany jedynie tylny błotnik (wymiana nadkola o czym wspomniano wcześniej) oraz tylny zderzak. Wnętrze zadbane, skórzana tapicerka bez przetarć, grzane fotele w pełni sprawne jak i elektryczne sterowanie. Samochód nie miał żadnej przeszłości wypadkowej.

Silnik nie zużywa oleju, wody, brak "klepania" częstego w 2,0. Skrzynia biegów (automat jak i ręczna zmiana biegów) bez żadnych wad, są kompletnie bezawaryjne w przeciwieństwie do manualnych w Galantach, na LPG chodzi identycznie jak na benzynie, spalanie ok. 9,0-12,0 gazu/100km. Butla w kole, 64 litry (mieści się ok 57l). Instalacja sekwencyjna, jeszcze prawie rok gwarancji. Jest to wersja przez ostatnim liftingiem w którym to nieco ograniczono moc, dodano kolejne sondy, które sprawiały wiele problemów.

W porównaniu do ofert sprowadzonych samochodów jest już zarejestrowany (koszt 2000zł) i z instalacją gazową (2500zł). Ponadto ma ważny jeszcze przez 8 miesięcy przegląd i ubezpieczenie.

Możliwość zakupu samochodu po niższej cenie bez niektórych dodatków, w różnej konfiguracji (nawet za 11 500zł).

Jeśli ktoś szuka GOTOWEGO samochodu nie wymagającego wkładu finansowego - zapraszam do oględzin. Dla osób szukających najtańszego Galanta z ich bolączkami - to nie to ogłoszenie.
 Nie sprzedaję ze względu na wady czy inne ukryte problemy, lecz przez potrzebę zakupu Vana.

Zgadzam się na wszelkie wizyty w ASO, Stacjach diagnostycznych - co zapewne potwierdzi doskonały stan techniczny samochodu.

Auto można zobaczyć we Wrocławiu lub okolicach Zgorzelca, w zależności gdzie w danym czasie będę.

Krystian99 
Mitsumaniak

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-01-2013, 21:11   

Ładny model i nieźle doinwestowany ;) rzadki kolor, pełna wersja Nardi Torino (kierownica,dźwignia ręcznego,biegów) ozdobne listwy progowe, zegary może nie najładniejsze bo HC w Galach są bardzo ładne :wink: jedź obejrzeć :wink:

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Wysłany: 24-01-2013, 21:35   

Widziałem kilka razy tego gala we wro. Nawet raz bardziej mu się przyglądałem.
Z zewnątrz wyglądał ok. Co do pakietu Nardi to jest on dokładany(wcześniej była chyba jasna skóra o ile pamiętam) - przynajmniej tak mi mówił właściciel jak go kiedyś spotkałem. Właściciel miał dostęp do części bo jego ojciec ściąga gale.
Myśle, że warto obejrzeć ten samochód, sprawiał dobre wrażenie.

Tyle wiem na temat tego auta :wink:

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

sw20 
Nowy Forumowicz

Auto: GS430
Kraj/Country: Canada
Wysłany: 28-01-2013, 16:47   

Nie występowały błękitne galanty z jasną skórą (do kolegi powyżej ;) )

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 28-01-2013, 17:42   

sw20 napisał/a:
Nie występowały błękitne galanty z jasną skórą (do kolegi powyżej )

Nawet gdyby już były z tą skórą to zapewne w parze z zegarami HC.

wacky, byłeś, oglądałeś?

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Wysłany: 29-01-2013, 19:00   

sw20 napisał/a:
Nie występowały błękitne galanty z jasną skórą (do kolegi powyżej )

http://images50.fotosik.p...3334daebmed.jpg

Powyższe zdjęcie z innego auta. :wink:
Nie napisałem, że auto seryjnie było w beżowej skórze, właściciel mógł ją sobie dorzucić a potem zmienił na czarną :wink:

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: Toyota Yaris
Pomogła: 14 razy
Wysłany: 01-02-2013, 01:49   

Samochód widziany rok temu, można powiedzieć przypadkiem przy kupnie innego Galanta. Jest to samochód syna handlarza z okolic Zgorzelca. Samochód w naprawdę dobrym stanie, używany głównie do przewozu felg i opon z zachodu. Gościu jest w posiadaniu przeróżnych wielce rarytasowych dodatków do Galanta. Myślę, że warto, szczególnie, że jest to samochód prywatny osoby, która sprowadza Galanty... :)

Cena pewnie nie do negocjacji - ani ojciec ani syn chyba tego nie lubią. ;)

sw20 
Nowy Forumowicz

Auto: GS430
Kraj/Country: Canada
Wysłany: 01-02-2013, 13:01   

Cieszę się, że auto się podoba ;)
Wlożyłem w nie mnóstwo pracy i czasu, żeby mieć wszystko co rzadkie i unikalne w Galantach ;)

Szkoda mi auta, bo mam je już 1,5 roku, ale niestety potrzebuje Vana i od 2 tygodniu jestem już w posiadaniu Mazdy MPV.

Zapraszam zainteresowanych żeby zobaczyć samochód, nie zależy mi na szybkiej sprzedaży za bezcen, bo jak mam oddać za pół darmo to wolę żeby stał, jest dużo wygodniejszy i lepiej się prowadzi od mazdy, więc się przyda do wyjazdów, np. na wakacje ;) No i do tego Galantowski automat - niezastąpione.

W razie gdyby ktoś był zainteresowany : auto stoi we Wrocławiu do poniedzialku/wtorku, a później 1,5-2 tygodnie w Zgorzelcu :)

Iroslav 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 SE
Wysłany: 20-02-2013, 23:36   

Ja kupowałem od tego Pana swojego Palanta 2 lata temu i jestem zadowolony..:) jedyny minus nie idzie sie potargowac z tym Panem :P

Pozdrawiam :)

wojtas33 
Nowy Forumowicz

Auto: nie ma
Wysłany: 26-03-2013, 20:54   

więc tak miałem jechać po tego galanta 500 km ,ogólnie ogłoszenie przeglądałem już od tygodnia ,czytałem dokładnie i co się okazuje ,auto wystawione za 11899 i w ogłoszeniu było że za tyle do zabrania tak jak na foto wyżej ,dziś dzwonię umawiam się wchodzę wieczorem a tu już delikatnie ogłoszenie uległo zmianie czyli że za te pieniądze to tylko ze zwykłą tapicerką ,bez ,felgi itd ,nie jestem idiotą więc zadzwoniłem Pan się tłumaczy że on nic nie zmieniał że to pare tygodni temu zrobił co jest nie prawdą ,ponieważ dokładnie studiowałem to ogłoszenie i wiem jak wyglądło rano a jak wieczorem .Dobry cwaniak ,nawet nie chcę mysleć co by było gdybym pojechał w jedną stronę 500 km .Dodam iż piszę to z pełną odpowiedzialnością i jestem przekonany o tej zmianie delikatnej ale jak znaczącej ,i nie chodzi tu o to że auto nie jest warte swojej ceny a po prostu o wała zwykłego .Rano rozmawiałęm pytałem o tapicerkę o wszystko w jakim stanie itd .. słowem nie odezwał się iż cena jest za auto na stalówkach i bez skóry czy dodatków ,ogłoszenie było tak napisane iż to wszystko za cenę wyżej czyli 11899 a jak ktoś chce to mozna taniej bez tego wszystkiego,ja wiedziałęm że auto było wcześniej drożej wystawione i dlatego tez tak dokładnie czytałem aby się upewnić .Zresztą kto obserwował ten wie że były różne opcje tego ogłoszenia ,zwykłe cwaniactwo jak u większości handlarczyków tej maści.

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 26-03-2013, 21:07   

wojtas33, typowa zagrywka na zwrócenie uwagi ceną
nic nie poradzisz, jego prawo
tak samo jak jutro wystawi za 25 tyś, albo 5 tyś - jego prawo stawiać warunki
jak się znajdzie chętny to kupi
sam dzisiaj zwróciłem uwagę na cenę i już prawie się pakowałem do wycieczki, a tu przypomniałem sobie, że to tylko 2.0
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Odpowiedz do tematu