|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Potrzebny schemat el. PajeroI 2,5TDI |
Autor |
Wiadomość |
kdf
Forumowicz

Auto: Pajero I '89 2.5TDI automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-06-2011, 23:15 Potrzebny schemat el. PajeroI 2,5TDI
|
|
|
Jak w temacie, lub poradę. Problem polega na dyskotece na desce rozdzielczej t.j. po odpaleniu nie ładuje (woltomierz wskazuje napięcie poniżej 12V),mała zielona kontrolka od kierunkowskazów przyczepy przez cały czas mruga z b.dużą częstotliwością, kontrolka od świec żarowych zachowuje się jakby co chwilę ktoś załączał i rozłączał zapłon (zapala się na czerwono, po nagrzaniu świec na zielono i za moment ponownie na czerwono, i tak w kółko), kontrolki ładowania i ostrzegawcza filtra paliwa żarzą się przygaszając na większych obrotach. Co ciekawe te dwie ostatnie prawie całkowicie się zapalają przy włączaniu kierunkowskazów.
Wygląda mi to na brak masy-tylko w którym miejscu? |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 01-07-2011, 07:59 Re: Potrzebny schemat el. PajeroI 2,5TDI
|
|
|
kdf napisał/a: | Jak w temacie, lub poradę. Problem polega na dyskotece na desce rozdzielczej t.j. po odpaleniu nie ładuje (woltomierz wskazuje napięcie poniżej 12V),mała zielona kontrolka od kierunkowskazów przyczepy przez cały czas mruga z b.dużą częstotliwością, kontrolka od świec żarowych zachowuje się jakby co chwilę ktoś załączał i rozłączał zapłon (zapala się na czerwono, po nagrzaniu świec na zielono i za moment ponownie na czerwono, i tak w kółko), kontrolki ładowania i ostrzegawcza filtra paliwa żarzą się przygaszając na większych obrotach. Co ciekawe te dwie ostatnie prawie całkowicie się zapalają przy włączaniu kierunkowskazów.
Wygląda mi to na brak masy-tylko w którym miejscu? |
napisz do mnie na priv to podeśle Ci coś
a może pierw sprawdź ładowanie może alternator ci padł albo zalał się olejem od wakupompy
u mnie tak tez było i altek został przeniesiony na górę |
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Nie zastanawiaj się tylko działaj poprawnie!
 |
|
|
|
 |
micekm
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero
|
Wysłany: 29-04-2013, 14:45
|
|
|
Ruszę kotleta koledzy i mam pytanie co było przyczyną tych objawów? Mam podobną sytuację a mianowicie czasami , nie regularnie, po przekręceniu kluczyka nie zaświeca się kontrolka świeć, oleju itd. Samochód odpala normalnie ale ładowanie raz jest a raz nie ma.
Sprawdzałem miernikiem i na odpalonym jest ładowanie i potrafi na chwilę zniknąć , żeby po chwili znów się pojawić. Słychać wtedy że silnik inaczej pracuje, tzn jak ładowanie się pojawia, obroty delikatnie spadają i odwrotnie.
Niedawno wymieniałem szczotki.
Ciekaw jestem co u Ciebie było przyczyną tej dyskoteki |
_________________ Mitsubishi Pajero Long 1990 r
2,5 TD L0149 |
|
|
|
 |
|
|