Pali mi sie kontrolka silnika i ciezko mi odpalic auto |
Autor |
Wiadomość |
agnieszka_j
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt equippe
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 17-11-2014, 00:42 Pali mi sie kontrolka silnika i ciezko mi odpalic auto
|
|
|
Witam, mam problem z moim coltem equippe. swieci mi sie kontrolka silnika i mam problemy z odpaleniem auta. zaskakuje tak po 3cim razie ale gdy zawalniam np na swiatlach ciezko mi go odpalic a jak juz mi sie uda to bardzo wolno jedzie i trace wspomoagnie kierownicy. Musialam nim dzisiaj wjechac pod gorke to bardzo sie meczyl. Auto chodzilo super do wczoraj. Ktos wie czym ta awaria jest powodowana? bardzo prosze o pomoc dam auto do mechnika ale chcialabym miec taki ogolny zarys skad to sie moze brac, nie mam duzej wiedzy o autach i boje sie ze przeplace. Z gory dziekuje. Aga |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 17-11-2014, 06:36
|
|
|
Witamy na forum.
Podstawa to podłączenie auta pod komputer diagnostyczny w celu sprawdzenia błędów silnika które sygnalizuje kontrolka silnika bo bez tego nie wiele da się powiedzieć. |
|
|
|
 |
agnieszka_j
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2014, 19:39
|
|
|
dziekuje bardzo za odpowiedz. mechanik przyjechal rano podlaczyl auto do komputera i nie znalazl bledow. mowi ze jedyne co zrobil to wyczyscil styki i czujniki no i usunal komputerowo sciatelko silnika ale powiedzial mi szczerze ze nie wie co spowodowalo te wszystkie usterki. dojechalam autem do i z pracy narazie chodzi lepiej. wiedze roznice w przyspieszaniu zawsze mi sie wydawal wolny, moze dlatego ze jezdzilam wczesniej dosc szybkimi autami, ale teraz lepiej przyspiesza. Mam mu jutro zadzwonic i mu powiedziec jak jezdzi. |
_________________ Agnieszka |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-11-2014, 20:36
|
|
|
A z którego roku jest Twoje autko? Jeśli paliła się kontrolka silnika to na pewno były błędy, może mechanik miał jakiś niezbyt dobry sprzęt do diagnostyki Mitsubishi. |
|
|
|
 |
agnieszka_j
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2014, 20:51
|
|
|
czesc. auto jest z roku 2005. mozliwe ze mial tylko jakis ogolny sprzet |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-11-2014, 22:33
|
|
|
Cześć. W sumie w tym roczniku powinno dać się bez problemu sprawdzić błędy silnika uniwersalnym sprzętem więc trochę dziwne, że mechanikowi nie udało się tego zrobić mimo świecącej się kontrolki. |
|
|
|
 |
agnieszka_j
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-11-2014, 00:18
|
|
|
tez mi sie to wydalo dziwne. mam mu jutro zadzwonic, mam nadzieje ze zasiegnal jezyka i moze cos bedzie wiedzial wiecej w temacie. dzieki za odpowiedz. dobranoc |
|
|
|
 |
|