Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
15-10-2007, 11:24
[CJ1A 1.3] strzela
Autor Wiadomość
Marcin190
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 18:27   [CJ1A 1.3] strzela

Witam mam taki problem, chodzi o to, że moj colcik na wyższych obrotach dławi sie czasem strzeli w kolektor ssacy, przy mocnym dodaniu gazu. Wszystko jest ok gdy powoli naciskam na pedał przyśpieszenia. Wszystkie płyny są w normie (olej, płyn w chłodnicy nic nigdzie nie cieknie) jak chodzi o spalanie na setke jest ok. Wtryski nie leją. filtry wszystkie wymienione, myśle może, że to jest coś z zapłonem może sie przestawił, acha kable i świece nowe. W dodatku check engine nie świeci się
Pozdrawiam;) zapomnialem dodac ze zaczelo sie to od czasu gdy zatankowalem jakies 5 litrow
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:27, w całości zmieniany 1 raz  

shortybmx
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 19:44   

miałem podobną sytuacje, u mni eproblemem był nieszczelny dolot powietrza do przepustnicy, dostawało sie jakieś lewe powietrze i przez to strzelał przy mocniejszym dodaniu gazu...
po uszczelnieniu dolotu (taka czerwoną pianką) problem zniknął ...

u mnie jeszcze trzeba było uszczelnic filtr powierza bo plastik który go domyka jest pekniety i zdarzało sie ze na jakiejs dziurze sie przestawiał, ale z pomoca przyszedł PowerTape (taka szara mocna taśma klejąca) i sprawa załatwiona na cacy ...

ewentualnie moze to paliwo było jakies trefne, sprawdz filt paliwa, moze jest zasyfiony od tego paliwa ...

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 19:53   

Marcin190 napisał/a:
zapomnialem dodac ze zaczelo sie to od czasu gdy zatankowalem jakies 5 litrow
jedz i zalej wiecej benzyny 98 i zobaczysz co sie dzieje..mozliwe ze to paliwo..nie bagatelizuj tego bo od wody wtrysk moze paść!!

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-01-2007, 20:50   

Marcin190 napisał/a:
świece nowe

Jakie świece założyłeś? Firma i oznaczenie?
Bo objawy miałem kiedyś identyczne jak padły świece.

Marcin190
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 08:22   

świece założyłem denso wg katalogu denso

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 10:11   

a masz LPG w tym aucie ??

Tomasz82 
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2007, 11:10   

mozliwe ze przewody wysokiego napiecia do wymiany maja przebicie i to powoduje ten efekt .

Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 23:42   

Zapłon ot tak się nie przestawia, sprawdź tak jak kolega napisał przewody i oczyść kopułkę bo mogła podejść woda lub styki zaśniedziały, przy okazji zobacz w jakim stanie jest palec przerywacza. przewody sprawdź w nocy czy iskra nie skacze, ale może też być wina lichej benzyny wtedy dolej dynaturatu do zbiornika na 10l 250ml jagodzianki wystarczy.

rami1000
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 14:32   

miałem podobny efekt na gazie tak jak ty nowe świece i kable nową cewke nowy aparat zapłonowy nową kopułke, a powodem i tak były kable ponieważ były nieby dobre ale podczas nakładania kabla na świece metaowy styk który wchodzić powinien na świece cofał się w fajce tak że świeca tylko go dotykała a nie nachodził na nią przez co nie było dobrego przejscia. Sprawdź może akurat masz to samo mój spec od gazu stwierdził że to częsty problem.

Marcin190
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 22:19   

nie mam lpg a przewody i swiece sa nowe

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 22:53   

a czyściłeś kopułkę?

Marcin190
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 08:38   

własnie nie czyscilem, ale czy to może być przyszczyna tego strzelania??

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 09:25   

moze byc w niej wilgoć i przez to przeskok iskry jaki nietrzeba...od tego powinienes zaczac...

Marcin190
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 22:01   

jutro jade do kumpla to co nieco mi powie ale wielkie dzieki za pomoc wiem gdzie moge szuac przyczyny

[ Dodano: 26-01-2007, 19:28 ]
Wyczyściłem kopułkę była zaśniedziałą jest lepiej ale jeszcze nie jest tak jak powinno być mnie się zdaje, że to jest zabrudzona przepustnica i filtr paliwa

Odpowiedz do tematu