|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Mitsubishi CARISMA 1.8 GLS |
Autor |
Wiadomość |
MareckiK3
Nowy Forumowicz MareckiK3
Auto: Carizma 1.8 GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2013, 09:24 [Cari 1.8] Mitsubishi CARISMA 1.8 GLS
|
|
|
CARISMA 1.8 GLS autamat
Witam wszystkich MitsuManiaków. Potrzebuję pomocy . Jadąc 70 km/h zapaliła mi się lampka L a bzem w pozycji D . jak moze byc przyczyna. |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 14-04-2013, 15:44
|
|
|
co prawda nie mialem carismy w automacie ale mam drugi samochód 3,5 litra w automacie i wiem że takie objawy to często po prostu tryb awaryjny skrzyni biegów, niekiedy skrzynie maja oddzielne ECU i oddzielne złącze do zczytywania błędów, ale idzie też w miare trafnie zdiagnozować po tym jak skrzynia sie zachowuje np nie wrzuca ostatniego biegu, albo wrzuca 2 pierwsze biegi w wyzszym zakresie obrotów, musisz znaleźć serwisówke od skrzyni tam po takich właśnie objawach dojdziesz do tego co sie dzieje. ja w drugim samochodzie po objawach doszedłem do tego że mam zużyty olej w skrzyni która przed uszkodzeniem zabezpieczala sie w ten sposob ze nie przełączała biegów przy wyżzszych obrotach. Wiekszość problemów rozwiązuje tak "banalna" sprawa jak wymiana oleju i filtra oczywiście tylko i wyłącznie na dedykowany!! czesta awaria to też czuniki obrotów wejscia i wyjscia, wtedy dodatkowo może szaleć obrotomierz i prędkosciomierz. aha i jeszcze warto by było temat zmienić na np. "problemy z ASB mitsubishi carisma 1,8 GLS" |
|
|
|
 |
|
|