Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto z MM ma konto na Ebayu i chce pomóc?
Autor Wiadomość
Zielu 
Forumowicz

Auto: Lancer'C60project&Eclipse
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2013, 22:55   Kto z MM ma konto na Ebayu i chce pomóc?

Jak w temacie, potrzebuję kupić pewne części na Ebayu, zza oceanu a nie posiadam konta na tym portalu aukcyjnym...Czy ktoś zaufany na forum chce/może pomóc? :wink:

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 23-02-2013, 23:44   

Ja posiadam, ale na Twoim miejscu proponowałbym założenie konta- darmowe i szybkie,a przy ewentualnych problemach z kupującym na bieżąco sobie załatwiasz, a nie przez pośrednika ....

w razie czego pisz na PW pomogę

Zielu 
Forumowicz

Auto: Lancer'C60project&Eclipse
Wysłany: 26-02-2013, 17:47   

No właśnie chyba będę musiał założyć, tylko mam chwilowo problem z przelewami internetowymi, więc nie za bardzo wiem jak to wygląda z tym paypalem...

Dzięki, będę się odzywał na pw. :wink:

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 06-03-2013, 14:43   

Mnie się coś wydaje że jak ostatnio kupowałem coś na amerykańskim ebay to płaciłem przez paypal przy pomocy karty kredytowej. Nawet byłem miło zaskoczony że paypal zapytał czy ma pobrać w złotówkach i przeliczyć sam na dolary według własnego kursu, czy pobrać w dolarach a przeliczenie pozostawić w gestii banku. Coś mi świata też że operacja płacenia odbyła się bez pośrednictwa mojego konta paypal, czyli paypal był tylko pośrednikiem który pobrał z karty i zapłacił za aukcję (coś jak payu w allegro).

szuwar 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-04-2013, 09:35   

Zielu, czekamy na fotki po montażu :)

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 12-04-2013, 08:52   

Zielu, będzie zdecydowanie lepiej jak założysz swoje własne konto na Ebay i w PayPal.

Robiąc zakupy na Ebay i płacąc przez PayPal masz coś jakby dodatkową ochronę kupującego. Gdyby się okazało, że sprzedający nie wywiąże się z transakcji lub towar nie będzie odpowiadał temu co zamówiłes, a sam sprzedający migał się od naprawienia błędu lub unikał kontaktu, sprawę możesz zgłosić do PayPal jako incydent i oni szybciutko wskakują w rolę mediatora między stronami - gdzie (niestety) w przypadku dyskusji z PayPal zawsze kupujący ma większe prawa.

Musisz też pamiętać, że każda przesyłka zza oceanu idzie przez Urząd Celny i może się zdarzyć, że zostaniesz wezwany do uiszczenia jakichś dodatkowych opłat lub zostać poproszony o jakieś wyjaśnienia. Po co więc robić komuś dodatkowe problemy z tytułu przysługi - zwłaszcza, że oba konta założysz bezpłatnie.

szuwar 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-04-2013, 13:56   

arekp, wszystko załatwione, kupiłem przez swoje i płaciłem poprzez PayPal. Przesyłka szła Fedex'em w sumie szybko, utknęła tylko na służbie celnej, ale mail z wyjaśnieniami wystarczył. Liczę, że Zielu, pochwali się zamontowanymi nabytkami :)

Odpowiedz do tematu