|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Likwidacja z OC, ASO chce mnie zrobić w "trąbę" |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2013, 11:18 Likwidacja z OC, ASO chce mnie zrobić w "trąbę"
|
|
|
Witam, miałem kolizję, likwidacja z OC sprawcy, podpisałem pełnomocnictwo w ASO. Przypadkiem się dowiedziałem że ubezpieczyciel w wycenie błotnika dopisał modyfikator 50% wartości, a ASO skopiowało ten modyfikator do swojej wyceny i będzie chciało ode mnie żądać zwrotu różnicy między tym co wypłaci ubezpieczalnia a kosztem błotnika. Co robić w tej sytuacji? |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
|
Wysłany: 28-03-2013, 12:13
|
|
|
Standardowa procedura - miałeś wcześniej zatarty błotnik, albo coś takiego..?
Moim zdaniem, trzeba pisać do nich na papierze, ze się nie zgadzasz z tą opinią.. i w związku z tym prosisz o ponowną wycenę rzeczoznawcy - powinni odpuścić, miejmy nadzieję - u myślę, że to nie ASO a ubezpieczycieli chce Cię zrobić "w trąbę".
Pozdrowienia! |
_________________ - Lancer 1.8 SB (2010) 143PS LPG, Giulietta 1.4 (2012) 120PS LPG, BMW 528i (2016) 245PS |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
|
Wysłany: 28-03-2013, 12:36
|
|
|
RalfPi napisał/a: | Standardowa procedura - miałeś wcześniej zatarty błotnik, albo coś takiego..? | Nie znam szczegółów, błotnik był na pewno kiedyś malowany wraz z całością samochodu bo był problem z dobraniem koloru. Czy był wgnieciony, zarysowany czy cokolwiek innego to nie mam pojęcia.
RalfPi napisał/a: | Moim zdaniem, trzeba pisać do nich na papierze, ze się nie zgadzasz z tą opinią.. i w związku z tym prosisz o ponowną wycenę rzeczoznawcy - powinni odpuścić, miejmy nadzieję - u myślę, że to nie ASO a ubezpieczycieli chce Cię zrobić "w trąbę" | To że takie jest zachowanie ubezpieczyciela który działa przeciwko mnie rozumiem. Nie rozumiem tylko czemu ASO działając w moim imieniu zgadza się na to, przypuszczam że nie chcą się bujać po sądach tylko zarobić jak najwięcej najniższym kosztem. |
|
|
|
 |
|
|