Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Likwidacja z OC, ASO chce mnie zrobić w "trąbę"
Autor Wiadomość
elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2013, 11:18   Likwidacja z OC, ASO chce mnie zrobić w "trąbę"

Witam, miałem kolizję, likwidacja z OC sprawcy, podpisałem pełnomocnictwo w ASO. Przypadkiem się dowiedziałem że ubezpieczyciel w wycenie błotnika dopisał modyfikator 50% wartości, a ASO skopiowało ten modyfikator do swojej wyceny i będzie chciało ode mnie żądać zwrotu różnicy między tym co wypłaci ubezpieczalnia a kosztem błotnika. Co robić w tej sytuacji?

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 28-03-2013, 12:13   

Standardowa procedura - miałeś wcześniej zatarty błotnik, albo coś takiego..?

Moim zdaniem, trzeba pisać do nich na papierze, ze się nie zgadzasz z tą opinią.. i w związku z tym prosisz o ponowną wycenę rzeczoznawcy - powinni odpuścić, miejmy nadzieję - u myślę, że to nie ASO a ubezpieczycieli chce Cię zrobić "w trąbę".
Pozdrowienia!

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 28-03-2013, 12:36   

RalfPi napisał/a:
Standardowa procedura - miałeś wcześniej zatarty błotnik, albo coś takiego..?
Nie znam szczegółów, błotnik był na pewno kiedyś malowany wraz z całością samochodu bo był problem z dobraniem koloru. Czy był wgnieciony, zarysowany czy cokolwiek innego to nie mam pojęcia.

RalfPi napisał/a:
Moim zdaniem, trzeba pisać do nich na papierze, ze się nie zgadzasz z tą opinią.. i w związku z tym prosisz o ponowną wycenę rzeczoznawcy - powinni odpuścić, miejmy nadzieję - u myślę, że to nie ASO a ubezpieczycieli chce Cię zrobić "w trąbę"
To że takie jest zachowanie ubezpieczyciela który działa przeciwko mnie rozumiem. Nie rozumiem tylko czemu ASO działając w moim imieniu zgadza się na to, przypuszczam że nie chcą się bujać po sądach tylko zarobić jak najwięcej najniższym kosztem.

Odpowiedz do tematu