|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CY3A 1.8] Klapka spryskiwacza reflektora |
Autor |
Wiadomość |
tomala
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-03-2013, 17:29 [CY3A 1.8] Klapka spryskiwacza reflektora
|
|
|
Witam wszystkich!
Mam zamiar wymienić klapkę jw w temacie prawą, ponieważ przy zakupie autka sprzedający poinformował mnie, że prawa klapka jest "lewa". Trochę odstaje, bo profil odwrotny i mnie drażni. Pomijając fakt dlaczego ta klapka jest "lewa", czy dużo jest zachodu z wymianą na prawą? Mam już namierzoną taką klapkę 200zł. Ma ktoś w tym jakąś wiedzę, czy tylko ASO? A propos ASO, to przy kupowaniu auta sprzedający mówił, że był w ASO z tą klapką i tam panowie wyliczyli 900zł za wymianę całego mechanizmu wysuwania sprysku lampy! O klapce nie chcieli słyszeć. Może był taki temat, to proszę o przekierowanie. Pozdrawiam Tomek. |
_________________ Lancer 2,4 automat 2004 USA MIVEC 162KM
Lancer 1.8 2010 Instyle Navi+ CVT Sportback
Eclipse Cross PHEV Instyle Plus 188KM |
|
|
|
 |
qba_2
Forumowicz qba
Auto: Lancer Instyle '11, Colt '11
|
Wysłany: 11-03-2013, 15:05
|
|
|
Ostatnio miałem wymianę całej lampy z ksenonem i spryskiwacz, babka wymusiła pierwszeństwo. Na fakturze z ASO cena samej klapki około 270 zł. |
|
|
|
 |
tomala
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 19-04-2013, 09:38
|
|
|
Odpowiem sobie sam. Jestem po wymianie klapki spryskiwacza. Miałem taki chytry plan: wysuwam spryski i odłączam akumulator - mając nadzieje, że sprysk zostanie wysunięty. Niestety cofa się w zderzak. Ale sprawdziłem delikatnie, czy sprysk wysunie się "ręcznie". Okazało się, że bez problemu można go wysunąć oczywiście ostrożnie. Trzeba go czymś zablokować, żeby się nie cofnął i już można kombinować z klapką. Czysta robótka 2-minutowa. Potrzebny mały wkrętak płaski o szerokości 2-3mm. Są dwa małe zatrzaski plastikowe na uchwycie sprysku, które trzeba lekko podważyć wkrętakiem. Klapka wychodzi bez problemu z tego mocowania. Nową klapkę montujemy na zatrzaski i gotowe. Trzeba zdjąć blokadę - u mnie to były szczypce -klapki i pozwolić jej się schować w zderzak. Jeszcze tylko próba pryskania i po zabiegu. Szybko, łatwo i jaka satysfakcja!
Pozdrawiam Tomek |
_________________ Lancer 2,4 automat 2004 USA MIVEC 162KM
Lancer 1.8 2010 Instyle Navi+ CVT Sportback
Eclipse Cross PHEV Instyle Plus 188KM |
|
|
|
 |
|
|