Automatyczne zamykanie drzwi po uruchomieniu silnika |
Autor |
Wiadomość |
klorko
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2013, 09:03 Automatyczne zamykanie drzwi po uruchomieniu silnika
|
|
|
Witam wszystkich,
Mam pytanie dotyczące automatycznego zamykania drzwi w Lancerze 2006 Vagon. Po odebraniu auta od mechanika (musieli odłączyć akumulator) drzwi nie zamykają się automatycznie po uruchomieniu silnika, wcześniej działało to bez problemu. Czy ktoś się orientuje jak to uruchomić? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 15-04-2013, 09:23
|
|
|
Nie słyszałem o takiej opcji w CS-ie. Możliwe, że taką funkcję realizuje alarm.... |
|
|
|
 |
klorko
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-04-2013, 09:44
|
|
|
Z tego co wyczytałem tutaj to masz rację - to funkcja alarmu. Nazywa się to po angielsku "ignition controlled door locks". Mam alarm fabryczny - pytanie jak włączyć tą funkcję. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 15-04-2013, 09:48
|
|
|
klorko napisał/a: | Mam alarm fabryczny - pytanie jak włączyć tą funkcję. |
Nie sądzę, aby był fabryczny. W każdym szukasz oznaczeń modelu, kontakt z producentem i instrukcja. A jak faktycznie jest na nim logo 3 diamentów to ASO też powinno pomóc. |
|
|
|
 |
klorko
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-04-2013, 20:24
|
|
|
Znalazłem instrukcję od alarmu, książeczka z instrukcją ma znaki Mitsubishi. To alarm QX 05 lub QX 002. Typ alarmu potwierdzony pieczątką ASO to QX 002 a książeczka z instrukcją i gwarancją jest od QX 05. Znalazłem instrukcję montażową tutaj, ale niestety niewiele mi to dało. Nigdy nie bawiłem się w programowanie alarmu, a nie chciałbym jechać do ASO w celu włączenia automatycznego zamykania drzwi jak ruszam, bo skasują mnie tam jak za zboże, a jak ktoś wie jak to zrobić to pewnie 5 minut roboty. |
|
|
|
 |
|