|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Skrzynia biegów - wyciek z lewej strony |
Autor |
Wiadomość |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Posty: 105 Skąd: Rzeszów (St-ce)
|
Wysłany: 21-04-2012, 21:45 [MSS 1.3] Skrzynia biegów - wyciek z lewej strony
|
|
|
Podczas wymiany opon na letnie miałem robiony ogoolny przegląd po zimie (lekka obczajka podwozia - tak chyba to można nazwać).
Tak czy inaczej mechanik stwierdził lekki wyciek w okolicach lewego uszczelniacza skrzyni.
Przeglądałem trochę forum - pod kątem podobnych usterek ale mimo wszytko widzę kilka opcji i nie wiem na którą się zdecydować.
Oto warianty jakie wg mnie wchodzą w grę - jeżeli będziecie mieli jeszcze jakieś inne to proszę o propozycję.
1. Wymiana lewego uszczelniacza + uzupełnienie oleju w skrzyni.
2. Wymiana lewego uszczelniacza + wymiana oleju w skrzyni.
3. Wymiana obu (lewy + prawy) uszczelniaczy + uzupełnienie oleju w skrzyni.
4. Wymiana obu (lewy + prawy) uszczelniaczy + wymiana oleju w skrzyni.
Nadmieni, że aktualnie misiek ma przejechane około 153 000 (tak przynajmniej wynika z budzika ;P).
Czy coś ewentualnie polecaliście jeszcze zrobić przy okazji dobierania się do tego co wymaga naprawy??
Tu znalazłem info o oleju:
http://forum.mitsumaniaki...t=olej+skrzynia
Że należy stosować: Tranself TRX 75W-80W choć już jest nieprodukowany i zamienia go bodajże NFP 75W-80W.
Ale w innym - którego już nie mogę odszukać było, że NFP 75W-80W się nie nadaje i należy użyć NFJ 75W-80W.
[ Dodano: 07-05-2012, 12:22 ]
Czy jest ktoś kto może się wypowiedzieć w tym temacie. |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 17-05-2013, 17:08
|
|
|
Czy ktoś może mi powiedzieć co to za wyciek? Na zdjęciu wewnętrzny lewy przegub od kierowcy. Czy to coś poważnego
 |
|
|
|
 |
|
|