|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wentylator chłodnicy ??? |
Autor |
Wiadomość |
marek28
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1,9 di-d
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-04-2013, 09:06 Wentylator chłodnicy ???
|
|
|
Mam 1,9 DID 102 KM. Wiadomo że ma on dwa wentylatory - jeden od strony zderzaka a drugi od strony silnika. Ten od strony zderzaka jest zablokowany i nie można nim w ogóle obrócić bo jest zablokowany (dopatrzyłem się że chyba był uderzony samochód z przodu i wentylator jest parę milimetrów wbity w chłodnicę przez jakąś belkę poprzeczną). Jeśli on nie jest sprawny to którego chłodzenia nie będzie ? Ten drugi pracuje po załączeniu klimy więc wygląda chyba na to, że będzie brak chłodzenia silnika (bo chyba od tego jest ten przedni wentylator). Może jestem w błędzie - proszę o jakąś informację. Chciałbym w przyszłości odciągnąć tą belkę która tyn wentylator wcisnęła i interesowałoby mnie również jak się zdejmuje przedni zderzak. Pozdrawiam - Marek |
_________________ 100% kultury na drodze - to pomaga lepiej żyć !!!!! |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 25-04-2013, 20:09
|
|
|
Wentylator ten za belką zderzaka jest od klimy, zdejmij zderzak i zobacz co jest nie tak , a do zderzaka dobierz się następująco, wykręć z nadkoli spinki po 2 sztuki na stronie , 3 śruby trzymające grill, i 2 spinki od dołu zderzaka, potem od strony nadkola pociągnij zderzak do przodu , nic nie pęknie, a jeszcze did może mieć osłony od dołu silnika to podważamy je w dół, tak dla info belki nie uzdrowisz jest strasznie twarda i na niej też mocowany jest zderzak |
|
 |
marek28
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1,9 di-d
|
Wysłany: 25-04-2013, 23:19
|
|
|
Wielkie dzięki za super opis demontażu. Też tak myślałem że ten jest od klimy, ale zwątpiłem gdy po włączeniu klimy uruchomił się właśnie ten drugi wentylator. A przy okazji - wiesz co może być przyczyną drgań na pedale sprzęgła, właściwie to delikatne są odczuwalne też na gazie. Dwumasa to chyba nie jest, bo przy gaszeniu nie odczuwam żadnych stuków czy uderzeń, ani w trakcie jazdy. Pozdrawiam - Marek |
_________________ 100% kultury na drodze - to pomaga lepiej żyć !!!!! |
|
|
|
 |
|
|