|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:01 |
[I 2.0] woda układ wydechowy |
Autor |
Wiadomość |
m@rcin
Mitsumaniak
Auto: outlander 2,0 2003r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2013, 20:44 [I 2.0] woda układ wydechowy
|
|
|
Witam!
Zauważyłem od jakiegoś czasu, że z rury wydechowej po kilku merach wydobywa się woda z rury wydechowej. czy to normalne? z chłodnicy wody nie ubywa w oleju tez nie widać. kolega mi mówił że za wolno jeżdż bo japonce lubią wysokie obroty non stop że trzeba je kręcić i dlatego mam wodę. czy to prawda?
Dzięki za pomoc
Podrawiam |
|
|
|
 |
Maddox
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 Di-D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 219 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 04-03-2013, 23:03 Re: woda układ wydechowy
|
|
|
m@rcin napisał/a: | Witam!
Zauważyłem od jakiegoś czasu, że z rury wydechowej po kilku merach wydobywa się woda z rury wydechowej. czy to normalne? z chłodnicy wody nie ubywa w oleju tez nie widać. kolega mi mówił że za wolno jeżdż bo japonce lubią wysokie obroty non stop że trzeba je kręcić i dlatego mam wodę. czy to prawda?
Dzięki za pomoc
Podrawiam |
Sorki, ale niech kolega puknie się tu i ówdzie z tymi radami dotyczącymi obrotów.
Woda jest normalną sprawą, oczywiście nie jakieś hektolitry, ale kropelki tak. Zresztą, zwróć uwagę na auta stojące np. w korku przed tobą i na ich tłumiki, też będzie się wydobywała woda.
Coś takiego znalazłem "Efektem spalanie jest para wodna będąca składnikiem spalin... Skrapla sie w chłodnym układzie wydechowym... Przy rozgrzanym wydechu woda wydziela sie głównie w postaci pary ale sa wypadki że rura będzie pluła wodą."
Zresztą, wszystko masz w google |
_________________ Outlander 2.0T
Outlander 2.0 DI-D |
|
|
|
 |
desti
Forumowicz
Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 327 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 05-03-2013, 17:12
|
|
|
Maddox,
Ja też się zgadzam z Twoją opinią |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 09-03-2013, 21:30
|
|
|
Ja zimą zauważyłem że u mnie przez kilka minut po zgaszeniu z rury leci para. |
|
|
|
 |
|
|