|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik - samochód się trzęsie |
Autor |
Wiadomość |
harrbacz
Nowy Forumowicz
Auto: 2008 Lancer 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2020, 19:55 Silnik - samochód się trzęsie
|
|
|
Witam,
W ostatnim tygodniu kupiłem świeżo sprowadzonego z Belgii Lancera w sedanie z 2008 roku, 2.0 DID, zauwazyłem, że po rozgrzaniu silnika, wrzucając biegi 4, 5 czy 6, występuję przy obrotach 1600 - 2300 mocne drganie karoserii, silnik jakby się męczył, trzeba mu trochę puścić gazu, i dodawać w różnych dawkach, żeby w jakiś sposób przebrnąć do obrotów 2400+, wtedy już działa normalnie.
Sprawdziłem poduszki silnika i skrzyni biegów, wtryski, EGR, tarcze hamulcowe, sprawdziłem czy felgi nie są krzywe, wyważyłem też koła. EGR był zapchany, po ogarnięciu tego EGRa, samochód stał się żwawszy, ale problem nadal występuje przy rozgrzanym silniku, nie wiem co robić więc zwracam się z prośbą o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
5darek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 d-id 150kM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 13 Kwi 2009 Posty: 185 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 10-03-2020, 18:42