|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:01 |
[I 2.4 z USA] w poszukiwaniu VINu |
Autor |
Wiadomość |
tomtom11
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2004r 2,4l 160KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-04-2013, 01:34 [I 2.4 z USA] w poszukiwaniu VINu
|
|
|
Witam,
Czy jeździ ktoś może Outlanderem I sprowadzanym z USA? Ja mam takowego i jest problem z przeglądem w PL (pomimo tego, że poprzedni właściciel miał wbity w dowód przegląd, auto było zarejestrowane i generalnie wszystko cacy..). Pod maską mam VIN skrócony 12-znakowy, na drzwiach mam naklejeczki z VINem normalnym 17-znakowym, ale na każdej stacji diagnostycznej wymagają żeby VIN był albo pod maską albo na podszybiu. Co do mojego podszybia to tak: przednia szyba była wymieniana i niestety nie ma okienka na VIN, więc nawet nie wiem czy on tam jest czy nie ma. Żadna opcja z wpychaniem lusterka od wewnątrz się nie sprawdza, bo nic tam nie widać, oprócz tabliczki, na której jest napisane AIR BAG. I teraz tak: albo ściągam szybę przednią i sprawdzam czy jest VIN. Jeśli tak to zakładam nową z okienkiem, żeby był widoczny i sprawa załatwiona. Ale jeśli się okaże, że go tam nie ma, to przednia szyba ta ściągnięta najprawdopodobniej będzie i tak do wymiany, bo przy ściąganiu się zniszczy (tak mi powiedział gość od szyb), a VINu jak nie było tak nie ma, i będę musiał założyć szybę i całość będzie kosztować grubo parę stów.
Pytania są więc takie:
1. Czy jest opcja, że 17-znakowy VIN jest jeszcze gdzie indziej w tej wersji Outlandera?
2. Czy miał ktoś może podobny przypadek i wie jak go rozwiązać najprościej? Jakieś ultra mądre porady jak sobie z tym poradzić, albo jak "obejść" temat?
Z góry dzięki.
[ Dodano: 27-04-2013, 12:01 ]
ktoś coś wie na ten temat?? |
|
|
|
 |
|
|