|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cari 1.8 GDI - co to za wtyczki ? |
Autor |
Wiadomość |
nashkarol
Forumowicz

Auto: Mitsu Cari 1.8 GDI 2000r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-05-2013, 18:01 Cari 1.8 GDI - co to za wtyczki ?
|
|
|
Witam
Ostatnio przy sprzątaniu auta wyciągnąłem panel z włącznikiem przeciwmgielnego i regulacji swiatel (mam tylko te przyciski, wersja Classic 2000r.). Zauważyłem, że od tylu są dwie luźne kostki, jedna wsadzona w ten wlasnie panel, a druga luźna - zmostkowana. Czy to są kostki od regulacji lusterek elektrycznych i oświetlenia zegarów ?
Skoro są te kostki, to czy po dokupieniu osprzętu (czyli lusterek elektrycznych i włączników) będzie to działało ?
Panel od tyłu, kostka od prawej:
Wtyczka luźna zmostkowana:
 |
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3444 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-05-2013, 21:39
|
|
|
Jak kupisz przełącznik do regulacji oświetlenia zegarów, będzie działał.
Co do lusterek, masz wtyczki w drzwiach do lusterek? |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-05-2013, 22:04
|
|
|
Zgadza się regulacja podświetlenia licznika i przycisków działa po zdemontowaniu zworki i zamocowaniu regulatora. Co do kabelków od lusterek, jeżeli nie są wyciągnięte za zaślepką na drzwiach, to są doprowadzone do słupków na dole. Wystarczy wtedy dokupić lusterka elektryczne, kabelki od drzwi do słupków i przyciski sterujące lusterkami. Plusem elektrycznych lusterek, jest to, że po włączeniu podgrzewania tylnej szyby, one też są podgrzewne. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
nashkarol
Forumowicz

Auto: Mitsu Cari 1.8 GDI 2000r.
|
Wysłany: 18-05-2013, 13:48
|
|
|
Dzieki za odpowiedzi co do regulacji oswietlenia, to nie jest mi za bardzo potrzebne, ale lusterka elekktryczne by sie przydaly ... I do tego podgrzewane musze rozebrac boczek i sprawdzic czy sa gdzies te wtyczki do lusterek no i oczywiscie zorientowac sie ile kosztuja lusterka i przycisk do sterowania moze nie sa to jakies duze koszta, a rzecz przydatna |
|
 |
|
|