|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CSx Ogólne] Kombi - wymiana anteny |
Autor |
Wiadomość |
kgebczyk
Forumowicz
Auto: Inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lut 2010 Posty: 121 Skąd: Radom
|
Wysłany: 03-05-2013, 10:53 [CSx Ogólne] Kombi - wymiana anteny
|
|
|
Cześć!
Przerabiał ktoś temat wymiany całej anteny? Nie samego bata tylko wszystkiego, łącznie ze stopką...
Jest gdzieś jakiś service manual? Jakieś rady odnośnie ściągania podsufitki w kombi? (bo pewnie trzeba ją w jakimś stopniu zdjąć)
Z góry dzięki,
Krzysiek |
|
|
|
 |
B0RYS
Forumowicz
Auto: CS0 4G63
|
Wysłany: 04-05-2013, 23:05
|
|
|
Zmieniałem oryginalną antenę na sirio triflexa. W podsufitce są spinki, które ostrożnie wyciągamy, bo lubią się połamać. Osobiście wyciągałem tylko te z tyłu podsufitki, całość lekko odgiąłem i miałem dostęp do anteny. |
|
|
|
 |
kgebczyk
Forumowicz
Auto: Inny
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lut 2010 Posty: 121 Skąd: Radom
|
Wysłany: 05-05-2013, 11:13
|
|
|
Kolego a pamiętasz może czy ta antena jest tam na jedną czy na dwie śruby?
Bo muszę wymienić swoją (złamany bat, gwint zerwany) i znalazłem na allegro coś takiego (aukcja ). Ona jest, jak widać na fotce, na dwie śruby.
Na tej stronie za to (katalog mitsu) jest schemat z jedną nakrętką i w sumie nie wiem za bardzo czy będzie to pasować. A nie chcę na darmo podsufitki ruszać.
Z góry dzięki i pozdro,
Krzysiek |
|
|
|
 |
B0RYS
Forumowicz
Auto: CS0 4G63
|
Wysłany: 05-05-2013, 14:45