Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
27-08-2013, 10:29
[pomoc] Krew ARh minus lub 0 Rh minus pilnie potrzebna
Autor Wiadomość
Maciejos 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant SE 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-08-2013, 12:53   [pomoc] Krew ARh minus lub 0 Rh minus pilnie potrzebna

Cześć Wszystkim,
Chciałbym się do Was zwrócić z prośba o oddawanie krwi dla mojego wujka (oczywiście powiadomiłem już wszystkich (mniej lub bardziej) znajomych.
Sprawa wygląda tak: wujek miał robioną transfuzję całej krwi w organizmie. Dzięki pomocy ludzi dobrej woli, udało się uzbierać potrzebna ilość krwi. Niestety wujka czeka kolejna operacja i znowu zabrakło krwi w szpitalu (!). Stąd prośba o pomoc. Oczywiście doskonale zdaję sobie sprawę, że wielu z Was , z różnych względów, nie może oddawać krwi. Zawsze jednak można pomóc w inny sposób, np. poprzez udostępnianie tego tego postu na Waszych stronach głównych Facebook`a. Poniżej link:

https://www.facebook.com/..._t=feed_comment

Zawsze jest szansa, że ktoś z Waszych znajomych, których ja osobiście nie znam, będzie mógł oddać krew dla mojego wujka. Może wśród Waszych znajomych są honorowi dawcy krwi, z czego sami nie zdajecie sobie nawet sprawy (internet to potężne narzędzie medialne). Dla honorowego dawcy, oddanie 450 ml krwi to pestka. Sam jestem honorowym dawcą od ponad 3 lat (oddaję krew , średnio, co trzy miesiące) i być może "zrewanżuję" się w podobny sposób. Będę mógł oddać krew już 3 października, jakby co...Poniżej dane jakie trzeba podać w punkcie poboru krwi: Stanisław Talar, szpital przy. ulicy Przybyszewskiego w Poznaniu. I teraz najważniejsze: krew jakiej potrzebuje mój wujek to: ARh minus lub 0 Rh minus....oczywiście inny rodzaj krwi zawsze może przydać się innej osobie ...Z góry dziękuję Wam za pomoc. Maciek P.S. W Poznaniu można oddawać krew w Regionalne Centrum Krwiodawstwa przy ulicy Marcelińskiej 44 (od 8:00 do godziny 15:00, a w soboty do godziny 12:00) oraz w szpitalu przy ulicy Lutyckiej (do godziny 10:00).

Mitsubishi Galant SE 2.5 V6 - 2015 - do teraz (first love...and the last...)
RIP - Nissan Primera P11 2.0 - od 2015 do 2015 (zostały żyletki)
RIP - Lancer CB4A - od 2014 do 2014 (zderzenie z dzikiem)
Colt GTi CA5A - od 2010 do 2013 ...ehhh..."No Gti No Fun" jak to mawiał Rafamalk...
Colt CA4A - od 2007 do 2010 - moje pierwsze auto...płakałem, gdy odjeżdżał w siną dal...
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 27-08-2013, 10:28, w całości zmieniany 2 razy  

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 09-08-2013, 08:13   

Udostepni maila, lub nr telefonu na który można przesłać zdjęcie zaświadczenia.

Maciejos 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant SE 2.5 V6
Wysłany: 26-08-2013, 12:39   

Cytat:

Udostepni maila, lub nr telefonu na który można przesłać zdjęcie zaświadczenia.

Przepraszam, że nie odpisywałem - ale odzew był ogromy, szczególnie z FB, ale z Coltmanii i Mitsumaniaków zgłosiło się do mnie również sporo osób. Niestety, mojemu wujkowi się nie udało :-(
Mam jednak wrażenie, że przez tą "małą" akcję uratowaliśmy sporo innych istnień (w chwili publikacji mojej prośby na różnych forach i serwisach społecznościowych, w Wielkopolsce naprawdę brakowało krwi (szczególnie tej, wymienionej w tytule).
Parę dni później, w Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa znajdującym się w Poznaniu, nie brakował już żadnej grupy krwi :shock: :D
Pamiętajmy jednak, że krwi w szpitalach jest ciągle za mało, a więc jeżeli każdy z czytających ten wątek chociaż raz na pół roku odda krew, przełoży to się na gigantyczną ilość "daru życia" dla osób naprawdę tego potrzebujących.

Mitsubishi Galant SE 2.5 V6 - 2015 - do teraz (first love...and the last...)
RIP - Nissan Primera P11 2.0 - od 2015 do 2015 (zostały żyletki)
RIP - Lancer CB4A - od 2014 do 2014 (zderzenie z dzikiem)
Colt GTi CA5A - od 2010 do 2013 ...ehhh..."No Gti No Fun" jak to mawiał Rafamalk...
Colt CA4A - od 2007 do 2010 - moje pierwsze auto...płakałem, gdy odjeżdżał w siną dal...

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 26-08-2013, 13:59   

Maciejos napisał/a:
Niestety, mojemu wujkowi się nie udało

Przykro :( [*]
Maciejos napisał/a:
Pamiętajmy jednak, że krwi w szpitalach jest ciągle za mało, a więc jeżeli każdy z czytających ten wątek chociaż raz na pół roku odda krew, przełoży to się na gigantyczną ilość "daru życia" dla osób naprawdę tego potrzebujących.

Święte słowa, popieram i wiem, że jest nas spora grupa :thumbright:
http://www.mmdzieciom.pl/

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 27-08-2013, 10:28   

Współczuję, dobrze jednak, że coś się mimo wszystko udało.

Temat zamykam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi