Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[cari 1.6] problem z wodą i zawieszeniem
Autor Wiadomość
mariusz_skc 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16v 98r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2013, 16:59   [cari 1.6] problem z wodą i zawieszeniem

Carisma 1.6 16v Special 98r

panowie nie mogę sobie sam poradzić, mianowicie pierwszy problem taki, że po opadach deszczu z tyłu za pasażerem na podłodze stoi 5 cm wody, przód podchodzi bardziej pod wilgotne... lałem karcherem w podszybie (skleiłem bo było pęknięte) i dopiero duża ilość wody jak poszła, minimalna ilość wpadła do środka, ale na pewno nie tyle co stoi na podłodze ... są jakieś konkretne odpływy odpowiedzialne za to lub macie jakiś pomysł?

drugi problem taki ze jak jadę w zakręcie to jest uczucie jakby mnie buda wyprzedzała, czyli łuk idzie w prawo to buda jakby szła w prawo w lewo i znowu 'wraca na swoje miejsce' taki efekt pływania - amory, sprężyny, gumy w belce ? bo nie wiem za co się złapać...

dziękuje za pomoc :)

rychu0331 
Nowy Forumowicz
rychu0331

Auto: carisma 1.8 16v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2013, 11:14   Re: [cari 1.6] problem z wodą i zawieszeniem

Witaj,

Jeśli chodzi o problem wody w samochodzie to posprawdzaj uszczelki drzwi ponieważ lubią sie odklejać i przesuwać oraz szyby w drzwiach.

Natomiast jeśli chodzi o zawieszenie to najłatwiej przejechać przez ścieżkę na stacji kontroli za 30zł i ci powie czy coś masz z zawieszeniem lub amortyzacją.

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu