|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
regulacja zaworów |
Autor |
Wiadomość |
tomcio0200
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 19td 1997
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2013, 18:03 regulacja zaworów
|
|
|
witam koledzy chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj jest regulacji zaworów w carismie 1.9 td f8qt bo szukam i nic konkretnego nie mogę znaleźć. |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2013, 20:01
|
|
|
masz szklanki-bez hydraluliki cobyś nie oszalał ze szczęścia. Regulacja dość upierdliwa. W starych F8Q były jeszcze płytki które można było wyjąć bez demontażu wałka rozrządu-sprawdź może u Ciebie też takie są-choć wątpię-ja w swoim ale nowszym rocznikowo mam szklanki bez wyjmowanych płytek. |
|
|
|
 |
tomcio0200
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-04-2013, 20:26
|
|
|
carisma 1.9 td 97 f8qt bynajmniej tak pisze na ścianie grodziowej więc pewnie szklanki mówisz?? |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2013, 12:27
|
|
|
sam tego nie zrobisz , podjedź do kogoś kto takie rzeczy robi, wtedy jest szansa, że ma używane szklanki różnych rozmiarów, bo nowe to znaczny koszt, wyjmie twoje a włoży inne stare a Twoje pójda do innego. A dlaczego wogóle pytasz o luzy masz jakies dziwne objawy pracy motoru?....w tych motorach zazwyczaj zawory ,,wchodzą" w gniazda więc luz zanika. |
|
|
|
 |
tomcio0200
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-05-2013, 18:13
|
|
|
wiesz strasznie coś stuka tak jakby jeden zawór był za luźny i pukał...... takie mataliczne stukanie więc podejrzewam zawór któryś
Silnik pracuje w sumie normalnie tylko to stukanie jest dziwne..... prawie jak traktor
[ Dodano: 17-05-2013, 18:19 ]
carisma1, siema jak możesz to odpisz mi na post odnośnie regulacji zaworów albo podpowiedz co to może być jeśli nie zawory |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2013, 14:26
|
|
|
Stukać może również wieszający się wtryskiwacz, ciężko mi tak na odległość. Podjedź w końcu do mechanika. |
|
|
|
 |
|
|