Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer - poszukiwania czas zacząć
Autor Wiadomość
ruqash 
Nowy Forumowicz

Auto: Honda Jazz - RIP
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2013, 15:21   Lancer - poszukiwania czas zacząć

Witam,

Z racji skasowania przez pewnego kierowcę mojego poprzedniego samochodu zostałem zmuszony do znalezienia nowego auta. Padło na Lancera - oferuje przeciez z reguły znacznie więcej niz konkurencja w segmencie do tego ten Jet Fighter look ;) .

Zaczynam zastanawiać się nad wyborem silnika na ten moment najbardziej chodzą mi po głowie wersje 1.8 benzyna i 1.8 diesel. Będę szukał czegoś niekoniecznie w najwyższej wersji wyposażenia - bardziej niż na climatornicu zależy mi na braku dodatkowej ćwiary ;)

Na początek powiedzcie co myslicie o tym egzemplarzu:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C29259504.html

Opis z lekka dziwny przebieg trochę zaskakuje ale... Właśnie zastanawiam się czy jest sens go oglądać.

norel 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 26-05-2013, 16:33   Re: Lancer - poszukiwania czas zacząć

ruqash napisał/a:

Opis z lekka dziwny przebieg trochę zaskakuje ale... Właśnie zastanawiam się czy jest sens go oglądać.

Nie ma sensu, dzwoniłem do właściciela w sobotę i samochód sprzedał się po godzinie od wystawienia ogłoszenia :)

tojaro 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 26-05-2013, 17:12   

a co dziwnego jest w opisie tego samochodu? pytam się bo zapewne wkrótce będę sprzedawał swego Lancera (też nie kopcę i wóz ma jeszcze niższy przebieg)

ruqash 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-05-2013, 19:12   

tojaro, Wiesz te długie trasy w letnie miesiące ;)

Ok, sam miałem Hondę z 2009 która w lutym roku miała 62 tysiące ale to wynikało z tego ze ja wybitnie mało nią jeździłem (mieszkanie w centrum).

A teraz zupełnie poważnie jak będziesz swojego sprzedawał dawaj znaki bo się właśnie dowiedziałem ze na pieniądze z OC za moje auto poczekam chwilę dłużej.

Cena była tutaj tak zachęcająca, że nie dziw że tak szybko zniknął.

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 26-05-2013, 21:01   

tojaro napisał/a:
pytam się bo zapewne wkrótce będę sprzedawał swego Lancera

Trochę OT, ale co zamierzasz kupić zamiast Lancera? Pytam, bo sam się powoli zastanawiam i nie widzę na razie nic interesującego na rynku :)

maniax86 
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Wysłany: 26-05-2013, 21:41   

Luk, troszkę pociągne OT.... poczekaj na nową mazdę 3.... pozamiata konkurencję włącznie z mitsu :wink:

ruqash 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-05-2013, 22:53   

Ja w zasadzie od dnia kiedy z mojego samochodu zostało coś na kształt kupy złomu zacząłem się zastanawiać co kupić. W zasadzie najwygodniej byłoby kupić po prostu hondę Jazz (to był naprawdę bardzo przyjemny i funkcjonalny samochód. Niestety miał jedną wadę - zbyt mały był (zewnętrznie) w kwestii bezp.

Nie jest tak źle w sumie z jakaś niby konkurencją (biorąc pod uwage oczywiście moje potrzeby, wymagania i cechy które dla mnie są istotne - każdy przecież moze inaczej patrzeć na Lancera). Mi zostały 3 do wyboru ;) :
- Lancer - mamy w rodzinie Colta i jest bardzo przyjemny, zero problemów, a to cenię bardzo wysoko - doświadczenia z marką + wygląd + silniki = samochód idealny ;)
- Bravo II - fajne auto z całkiem niezłymi silnikami
- Lancia Delta - troche stylizacyjny smaczek bo to przeciez to samo co ten wyżej tyle że trudno dostepne z drugiej reki w ludzkich cenach

[ Dodano: 26-05-2013, 23:21 ]
To tak na szybko co myślicie o tym:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28769428.html

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 26-05-2013, 23:50   

maniax86 napisał/a:
poczekaj na nową mazdę 3

Trochę mała... Obstawiam raczej nową Mazdę 6. I czekam na nowe Mondeo. Ze względu na kradzieże, nie jestem pewny czy chcę znów japończyka.

maniax86 
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Wysłany: 27-05-2013, 07:14   

Luk, aaa celujesz w segment D.... no mondeo bardzo fajnie wyglada... aczkolwiek nowa madzia 6 jak dla mnie bije innych na łep :wink:

Luk 
Forumowicz

Wysłany: 27-05-2013, 09:38   

maniax86 napisał/a:
Luk, aaa celujesz w segment D....

Lancer mnie przyzwyczaił, bo wielkościowo jest pomiędzy C i D :) Większość C jest jednak mniejsza.

tojaro 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 27-05-2013, 18:21   

ok, jak będę sprzedawał dam znać.
Obecnie w planach zakupowych są dwa nowe kombi: Mazda 6 lub Outlander 2WD. No chyba że zakup się wydłuży i pojawi się coś nowego.

Odpowiedz do tematu