|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Problem z ustawieniem świateł. |
Autor |
Wiadomość |
JamesFord
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2013, 14:45 [Cari 1.9DI-D] Problem z ustawieniem świateł.
|
|
|
Na początku witam serdecznie wszystkich użytkowników w swoim pierwszym poście na forum. Chciałem także podziękować użytkownikom forum Carisma, ponieważ można pozyskać tutaj wiele ciekawych i dokształcających informacji przez takiego żółtodzioba jak ja.
Przejdę jednak do sedna problemu. Otóż, robiąc ostatnio przegląd gość zauważył problem ze światłami. Nie szukałem takiego tematu na forum wcześniej ponieważ nie wiem nawet jaki tytuł wyszukiwania mógłby się do niego odnieść. Chodzi dokładnie o to, iż w trakcie zmieniani pozycji świateł z '0' na '5' występuje ciekawe zjawisko, które polega na tym że jedno światło wędruje w górę a drugie w dół w tym samym czasie. Poprawnie powinny się chyba poruszać jednakowo w górę lub oba w dół. Da się tę usterkę jakoś naprawić samemu? Co może być źle podłączone?
Druga sprawa jest taka, że chciałbym sprawdzić co mi tam z spod turbo cieknie, ale nie mogę odkręcić śrub od plastikowej pokrywy silnika, bo są cholernie zapieczone. Macie jakiś pomysł by je delikatnie poluzować? Nie chcę uszkodzić tego badziewia.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. |
_________________ She sucks dick like anyone else in this universe. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23646 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-11-2013, 19:26
|
|
|
Sprawdź czy silniczki sterujące reflektorami czy napewno dobrze siedzą w gniazdach i czy nie ma gdzies usterki elektrycznej w kostkach.
Osłone plastykowa silnika jakoś musi się dac odkręcić, ale trzeba to zrobić dobrym kluczem nasadowym, co najwyżej mogą się ukręcić śrubki, wyciek może być spod przepustnicy gaszącej |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
daniel0011
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GLX + LPG 97r.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Lut 2013 Posty: 48 Skąd: Nowa Sól
|
Wysłany: 19-11-2013, 17:37
|
|
|
Mniej prawdopodobne może być, że ktoś zmieniał kostke od silniczka regulacji lampy. Są tam 3 kabelki: pierwszy to masa, drugi opuszcza światła na dół, a trzeci podnosi do góry. Może ktoś źle podłączył, nie wiem czy to możliwe |
|
|
|
 |
|
|