|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Irytujący problem z adaptacją!GDI przed liftem |
Autor |
Wiadomość |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 08-06-2013, 12:36 Irytujący problem z adaptacją!GDI przed liftem
|
|
|
Kurczę już nie wiem co mam zrobić z tym co się dzieje w mojej carismie:/ dotyczy się to problemu z obrotami po 4 minutach w czasie adaptacji jak i bez niej.Po tym czasie obroty idą na 1500obr. i nie chca za cholere spaść nawet po dogazowaniu.Co najciekawszę sprawdzałem dzisiaj pomiar na TPS i co jest ok wyszło mnie 0.66V-0.67V wiem że nie był ruszany.Do tego dochodzi podszarpywanie na 1 biegu jak wrzuce i chce jechać na 1 to muszę trzymać sprzęglo aby nie szarpało. Na pozostałych biegach ok.Przy rozgrznym silniku podczas hamowania potrafi podbić obroty i spadają do normalnych.Poza tym obroty stoją prawidłowo przepustnica była czyszczona dosyć niedawno.Już nie wiem co może być przyczyną... |
|
|
|
 |
vivare
Forumowicz
Auto: Carsima 1.8 GDI LNPGL6
|
Wysłany: 08-06-2013, 16:28
|
|
|
Tez tak mialem podczas adaptacji. Na włączonym silniku odłaczylem i podłaczyłem kabel od krokowca i pomogło. Ja przed adaptacją wszystko rozibierałem i zaszło podejżenie że nie dopchałem wtyczki dobrze dlatego akurat o tym wtedy pomyślałem. Lecz nie wiem czy oto chodzilon bo moze samo przeszlo a zabawa kalem była przypadkowa. No i u mnie obroty byly nieco wyzsze (jakies 2500) |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 08-06-2013, 18:44
|
|
|
sprawdzę taki sposób jak nie pomoże napiszę:)
[ Dodano: 09-06-2013, 08:49 ]
Zrobiłem tak ale niestety nic nie dało dalej to samo. |
|
|
|
 |
|
|