|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mokro pod dywanikiem pasażera. |
Autor |
Wiadomość |
Greg89
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2013, 15:12 Mokro pod dywanikiem pasażera.
|
|
|
Witam panowie,zastanawiam sie cały czas jaka jest przyczyna mokrej podłogi pod dywanikami pasażera? miał może ktos taki problem? czy może być to spowodowane rozszczelnieniem z klimatyzacji? |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 10-06-2013, 18:27
|
|
|
jakie masz dywaniki i czy one za bardzo nie chłoną wody to pierwsze.Druga sprawa powiem ci że od strony pasażera na ściance grodziowej jest odprowadzenie skraplającej się wody od klimy.Być może z parownika jakoś kapie.Najlepiej kiedy to zjawisko występuje zdemontuj schowek od strony pasażera i zerknij tam czy gdzieś nie leci.Nie wiem czy masz filtr pyłkowy czy nie...w niektórych modelach były też filtry elektrostatyczne przed parownikiem wygląda to tak http://allegro.pl/mitsubi...3249809392.html
żeby to wyciągnąć trzeba trochę poodkręcać.
3 sprawa może jakoś od drzwi przecieka? |
_________________ carisma GDI 98,Galant elegance 2,5v6
 |
|
|
|
 |
romek2
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.9td
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 38 Skąd: rzeszów
|
Wysłany: 10-06-2013, 21:32
|
|
|
Mam to samo. Auto stało pare dni( padał mocno deszcz). Pewnego poranka postanowilem przescigac cari . Wsiadam do srodka i od strony pasażera na dywaniku stoi kałuża(dywanik welurowy).
Wyciągnąłem dywanik i podniosłem wykładzine podłogi, tam dopiero sie działo Suszyło sie dwa dni,a ja dalej nie widzialem skąd woda. Odprowadzenie wody sprawne sprawdziłem bieżącą wodą. Lałem wodą po szybie,ale woda nie pojawiła sie w środku ,rozebrałem podszybie i lałem tam wodą i kropelki się pokazały w środku auta. Nie lało sie po po ściankach(karoseri) tylko kapało tam własnie gdzie znajduje sie filter przeciwpyłkowy, po tych wszystkich kablach itp. Ale ciężka sprwa bo nie ma jak sie tam dostac zeby cos uszczelnic mało miejsca, a nie wiadomo gdzie jest jakaś dziurka , szczelina. Do środka nie lało sie litrami, ale podczas ulewy potrafiło sie troche uzbierac |
|
|
|
 |
Greg89
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16v
|
Wysłany: 11-06-2013, 15:48
|
|
|
u mnie troche np. słabo działa nadmuch,na 3 albo 4 biegu powinna być wichura w aucie,moze to jakos nawiewem wraca do auta? jak mysliscie jest taka mozliwosc? moze zatkane jest jakimis liścmi? gdzie mozna takiego czegos szukac brudu z nawiewu zeby wyczyscic? bo czuje ze mozę być zatkane,wiem ze za schowkiem jest filtr,musze sprawdzic czy go mam w goole,w czasie deszczu troche paruja szyby wiec moze być brudny filtr,tak mysle.
[ Dodano: 28-06-2013, 08:40 ]
zlokalizowałem przeciek,uszczelka pod drzwiami przepuszcza wodę,dobrze ze to taka pierdoła bo myślałem ze może być coś gorszego pozdro |
|
|
|
 |
|
|