|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] Silnik przerywa, problemy z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
toudisch
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6 FL (2002)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-04-2013, 09:49 [MSS 1.6] Silnik przerywa, problemy z odpaleniem
|
|
|
Witam!
Od dłuższego czasu wariuje mi mój Misiek. Podczas jazdy (nie ważne czy wciskam gaz czy na wolnych obrotach) tak jakby gaśnie silnik. Ale dosłownie na mikrosekunde i potem jest ok. Przy okazji check engine i słychać przekaźnik/stycznik pod radiem gdzieś. Błędy się nie zapisują żadne, nawet podczas jazdy z komputerem nic nie wyskakuje. Podejrzewam, że check się zapala, bo to normalne przy odpaleniu, tak samo jak ten stycznik czy coś pod radiem. Wymieniłem świece, przeczyściłem przepustnicę, myślałem też o filtrze paliwa, ale raczej wydaje mi się, że to coś odłącza silnik. Dodatkowo doszedł problem z odpaleniem rano, za 3-4 razem łapie. Do dzisiaj. Już nie odpalił. Kręciłem z 20 razy i nic.
I teraz pytanie czy ktoś z Was miał coś takiego. Jakieś sugestie? |
|
|
|
 |
tomekkndm
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1,6 '02 LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2013, 10:41
|
|
|
Kolego czy udało Ci się coś zdziałać? Mam u siebie praktycznie takie same objawy, mam wrażenie, że to wina właśnie przekaźnika pod radiem, który odłącza pompę paliwa, jak załączy jest ok i odpala jak nie to można kręcić i kręcić. Pozdrawiam.
[ Dodano: 14-06-2013, 08:58 ]
Mój misiek już sprawny, elektrykowi po 2 dniach udało się znaleźć przyczynę, którą okazał się przewód zasilający do jednego z przekaźników pod deską (tego który załącza się razem ze stacyjką). Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|