Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Prośba o pomoc - centralny zamek i termometr
Autor Wiadomość
Faraday 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-06-2013, 07:27   [Cari 1.9DI-D] Prośba o pomoc - centralny zamek i termometr

Dzień dobry

Bardzo proszę o pomoc w usunięciu usterki centralnego zamka i tej związanej z termometrem.

Kilka dni temu poprawiałem wiązkę przewodów dochodzących do pokrywy bagażnika i przy odcinaniu kabli zrobiłem zwarcie. Przestał działać centralny zamek.
Szukałem przepalonych bezpieczników i nie znalazłem - wszystkie są dobre. Wczoraj próbowałem znaleźć jakąś centralkę czy inne urządzenie, które mogło ucierpieć przy moich naprawach... i niczego nie znalazłem. Ale przestał działać termometr. Teraz pokazuje 0 stopni :evil:

Wszystko było dobrze, a teraz zaczyna się psuć coraz bardziej.

Proszę o pomoc. Gdzie mogę znaleźć sterownik centralnego zamka i dlaczego termometr nie działa prawidłowo?
Dodam, że mam zamontowany alarm+blokadę "zapłonu" i to wszystko działa prawidłowo nawet z pilota. Nie da się tylko otwierać i zamykać auta.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 14-06-2013, 08:32   

Tutaj masz cały temat o centralnym zamku. Na 1 stronie są zdjęcia, sterownik wygląda jak przekaźnik i jest pod lewym kolanem, za głośnikiem. Aby tam dojść, trzeba zdemontować osłonę (trzyma się na 5 wkrętach).

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 14-06-2013, 16:34   

Przy bezpiecznikach to nie wszystko, to jest tak jakby tylko przekaźnik. Sterownik znajduje się w konsoli środkowej pod radiem. A jeśli chodzi o bezpieczniki, to sprawdzałeś w obydwu skrzynkach bezpiecznikowych czyli pod kierownica i pod maską?

Faraday 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Wysłany: 15-06-2013, 22:13   

wichura1 napisał/a:
Tutaj masz cały temat o centralnym zamku. Na 1 stronie są zdjęcia, sterownik wygląda jak przekaźnik i jest pod lewym kolanem, za głośnikiem. Aby tam dojść, trzeba zdemontować osłonę (trzyma się na 5 wkrętach).

Zdemontowałem to i oglądałem ze wszystich stron - niczego nie znalazłem. Do tego urządzenia podłączone mam inne. Prawdopodobnie od alarmu i blokady "zapłonu".

plecho1 napisał/a:
Przy bezpiecznikach to nie wszystko, to jest tak jakby tylko przekaźnik. Sterownik znajduje się w konsoli środkowej pod radiem. A jeśli chodzi o bezpieczniki, to sprawdzałeś w obydwu skrzynkach bezpiecznikowych czyli pod kierownica i pod maską?

Sprawadzałem w obu skrzynkach - wszystkie bezpieczniki są sprawne, nie znalazłem żadnego przepalonego. Sprawdzałem także bezpieczniki dodatkowe - te także nie są spalone. Sprawdzę pod radiem, może tam coś odnajdę.

Problem termometra został rozwiazany - sam się naprawił ;-)

Odpowiedz do tematu