|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Prośba o pomoc - centralny zamek i termometr |
Autor |
Wiadomość |
Faraday
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 252 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 14-06-2013, 07:27 [Cari 1.9DI-D] Prośba o pomoc - centralny zamek i termometr
|
|
|
Dzień dobry
Bardzo proszę o pomoc w usunięciu usterki centralnego zamka i tej związanej z termometrem.
Kilka dni temu poprawiałem wiązkę przewodów dochodzących do pokrywy bagażnika i przy odcinaniu kabli zrobiłem zwarcie. Przestał działać centralny zamek.
Szukałem przepalonych bezpieczników i nie znalazłem - wszystkie są dobre. Wczoraj próbowałem znaleźć jakąś centralkę czy inne urządzenie, które mogło ucierpieć przy moich naprawach... i niczego nie znalazłem. Ale przestał działać termometr. Teraz pokazuje 0 stopni
Wszystko było dobrze, a teraz zaczyna się psuć coraz bardziej.
Proszę o pomoc. Gdzie mogę znaleźć sterownik centralnego zamka i dlaczego termometr nie działa prawidłowo?
Dodam, że mam zamontowany alarm+blokadę "zapłonu" i to wszystko działa prawidłowo nawet z pilota. Nie da się tylko otwierać i zamykać auta. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14-06-2013, 08:32
|
|
|
Tutaj masz cały temat o centralnym zamku. Na 1 stronie są zdjęcia, sterownik wygląda jak przekaźnik i jest pod lewym kolanem, za głośnikiem. Aby tam dojść, trzeba zdemontować osłonę (trzyma się na 5 wkrętach). |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-06-2013, 16:34
|
|
|
Przy bezpiecznikach to nie wszystko, to jest tak jakby tylko przekaźnik. Sterownik znajduje się w konsoli środkowej pod radiem. A jeśli chodzi o bezpieczniki, to sprawdzałeś w obydwu skrzynkach bezpiecznikowych czyli pod kierownica i pod maską? |
|
|
|
 |
Faraday
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 252 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 15-06-2013, 22:13
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Tutaj masz cały temat o centralnym zamku. Na 1 stronie są zdjęcia, sterownik wygląda jak przekaźnik i jest pod lewym kolanem, za głośnikiem. Aby tam dojść, trzeba zdemontować osłonę (trzyma się na 5 wkrętach). |
Zdemontowałem to i oglądałem ze wszystich stron - niczego nie znalazłem. Do tego urządzenia podłączone mam inne. Prawdopodobnie od alarmu i blokady "zapłonu".
plecho1 napisał/a: | Przy bezpiecznikach to nie wszystko, to jest tak jakby tylko przekaźnik. Sterownik znajduje się w konsoli środkowej pod radiem. A jeśli chodzi o bezpieczniki, to sprawdzałeś w obydwu skrzynkach bezpiecznikowych czyli pod kierownica i pod maską? |
Sprawadzałem w obu skrzynkach - wszystkie bezpieczniki są sprawne, nie znalazłem żadnego przepalonego. Sprawdzałem także bezpieczniki dodatkowe - te także nie są spalone. Sprawdzę pod radiem, może tam coś odnajdę.
Problem termometra został rozwiazany - sam się naprawił |
|
|
|
 |
|
|