Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ1A 1.3] Wolniej się rozpędza ? Problem z obrotami ?
Autor Wiadomość
patkan18 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO '97
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-05-2013, 16:21   [CJ1A 1.3] Wolniej się rozpędza ? Problem z obrotami ?

Witam. Problem dotyczy Colta CJO z 97 roku. Otóż jadąc nim nagle zgasł i po tym nie dało się go odpalić, kręcił, ale nic z tego nie wynikało. Okazało się, że była to wina cewki w aparacie zapłonowym. Wymieniłem ją i autko odpaliło od razu. Niestety wydaje mi się teraz, że autko się wolniej rozpędza. Zmieniałem do tej pory zawsze biegi przy dwóch tysiącach obrotów, a teraz przy takich obrotach gdy zmieniam, to bardzo wolno przyśpiesza. Muszę cisnąć do 3 tysięcy obrotów żeby czuć, że przyśpieszam. Czy to może być spowodowane przez tą cewkę ? Czy mi się rzeczywiście tylko tak wydaje, choć raczej tak jest.
Jeszcze zauważyłem, że jak odpalam silnik to obroty podskakują do 1300 obrotów i powoli spadają do około 800, tylko tutaj to nie wiem, czy wcześniej tak było, czy też po wymianie tej cewki.

ozzy89 
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Wysłany: 16-05-2013, 19:04   

kąt wyprzedzenia zapłonu jest dobrze ustawiony ?

herr_flick 
Forumowicz

Auto: Lancer CK1A i CS3A
Wysłany: 24-06-2013, 22:51   

Przepraszam, ale nie znalazłem. Jaki kąt powinno się ustawić wyprzedzenie zapłonu dla PB i jaki dla LPG sekwencja?

Odpowiedz do tematu