|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wskazanie poziomu paliwa !!! |
Autor |
Wiadomość |
Jacku [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2009, 13:54 Wskazanie poziomu paliwa !!!
|
|
|
Mam problem ze wskazówką, która pokazuje poziom paliwa. Otóż zatrzymuje mi się w jednym miejscu. Tym miejscem jest poniżej połowy wskazania zbiornika. Sprawdzałem pływak i wszystko jest w porządku. Jak ruszałem pływakiem to wskazówka pokazywała dobrze. Chodziła w górę i w dół. Zatrzymywała się na żądanych miejscach. Po zalaniu baku do pełna na długiej trasie wskazówka opadając w miarę utraty benzyny, znów zawiesiła się poniżej połowy a później w miarę przejechanych kilometrów zapaliła mi się rezerwa. Do rezerwy robię ok. 640 km i te wskazania były jak najbardziej w porządku. Co może być przyczyną takiego zachowania? Zwrócę jeszcze uwagę ze 2 lata temu wymieniłem zegary na indiglo i do tej pory wszystko było w porządku. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2009, 15:09
|
|
|
Proponuję sprawdzić, czy nie masz czegoś w zbiorniku, co blokuje ruch pływaka. W moim poprzednim Colcie oderwał się w zbiorniku kawałek grodzi - sytuacja ze wskazówką była analogiczna jak u Ciebie. Wyjeździłem zbiornik do absolutnego minimum, włożyłem rękę, poszukałem po omacku i wygrzebałem kawałek blachy. Od tamtej pory wskazówka zaczęła się zachowywać normalnie. |
|
|
|
 |
nunes
Nowy Forumowicz
Auto: Colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-06-2013, 18:30
|
|
|
Witam.
Dopisze sie bo mam ten sam problem.
Tylko niech ktos mi powie jak sie dostac do tego zbiornika?
Bo ten otwor plywaka jest troche za maly.
thx gregorbu
DONE |
|
|
|
 |
|
|